ACTUALITATE 18 mai 2010

În afara ţărilor europene, China – cel mai mare partener comercial al Covasnei

de Covasna Media | 1483 vizualizări
Activitatea comercială a județului Covasna, la nivelul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale, indică faptul că cel mai mare partener comercial al județului nostru, din afara spațiului Uniunii Europene, este China. Astfel, potrivit directorului Vămii Covasna, Gheorghe Barboș, din China importăm de la materiale textile până la mașini, și pe de altă parte exportăm lemn brut. Acesta a afirmat că

Activitatea comercială a județului Covasna, la nivelul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale, indică faptul că cel mai mare partener comercial al județului nostru, din afara spațiului Uniunii Europene, este China.

Astfel, potrivit directorului Vămii Covasna, Gheorghe Barboș, din China importăm de la materiale textile până la mașini, și pe de altă parte exportăm lemn brut.

Acesta a afirmat că nu aredate privind prețul de export al lemnului, dar se constată că vorbim numai de 3 – 4 firme din județ care exportă în jur de 50 de camioane de lemn brut lunar, echivalentul a aproximativ o mie de tone (1.250 mc) de buşteni.

Încasări cu 119% mai mari

Pe de altă parte, în ceea ce privește încasările Direcției în primul trimestru al anului – reprezentând taxe vamale, TVA, accize şi alte venituri - acestea au crescut cu 119% față de aceeaşi perioadă a anului trecut și se ridică la 5,6 milioane de lei. Acest fapt se datorează parțial şi activității unor firme din județul Braşov, care preferă să-şi vămuiască produsele aici, întrucât vama din Braşov este foarte aglomerată, arată conducerea Vămii din Covasna.

Ca mărfuri confiscate, pe primele locuri se situează alcoolul şi țigările, anul acesta până în prezent fiind confiscate peste 8.000 de pachete de țigări și 10.000 de litri de alcool.

Direcția Județenă pentru Accize şi Operațiuni Vamale se confruntă și cu o lipsă de personal, astfel că momentan sunt 17 persoane angajate, însă ar fi nevoie de un număr dublu de salariați.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 19 mai 2010
"Direcția Județenă pentru Accize şi Operațiuni Vamale se confruntă și cu o lipsă de personal, astfel că momentan sunt 17 persoane angajate, însă ar fi nevoie de un număr dublu de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.