ACTUALITATE 24 ianuarie 2010

În această seară, vernisaj la MNCR: „Parcul Natural Porţile de Fier“ şi „Oraşe dunărene din România“

de Covasna Media | 732 vizualizări
Cele două expoziţii conţin fotografii documentare reprezentative pentru a ilustra aceste teme 25ian2010-portiMuzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) găzduieşte începând de astăzi două noi expoziţii - „Parcul Natural Porţile de Fier” şi „Oraşe dunărene din România”. Cele două expoziţii fotodocumentare vor fi vernisate la ora 18, la sediul MNCR, şi sunt organizate în colaborare cu Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi Muzeul Judeţean Braşov. Ele reunesc o serie de imagini, hărţi, fotografii reprezentative pentru

Cele două expoziţii conţin fotografii documentare reprezentative pentru a ilustra aceste teme

25ian2010-portiMuzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) găzduieşte începând de astăzi două noi expoziţii - „Parcul Natural Porţile de Fier” şi „Oraşe dunărene din România”.

Cele două expoziţii fotodocumentare vor fi vernisate la ora 18, la sediul MNCR, şi sunt organizate în colaborare cu Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi Muzeul Judeţean Braşov. Ele reunesc o serie de imagini, hărţi, fotografii reprezentative pentru Parcul Natural Porţile de Fier şi pentru oraşele dunărene de pe teritoriul ţării noastre. Parcul Natural Porţile de Fier se găseşte în sud-vestul României şi urmăreşte cursul Dunării pe o lungime de apoximativ 140 km. Pe teritoriul său, ce are o suprafaţă de 115.655 hectare, se găsesc 18 rezervaţii ştiinţifice cu protecţie integrală. Această zonă este cea mai importantă zonă a României din perspectiva geologică, cu trăsături unice din punct de vedere morfologic, paleontologic şi structural.

Din punct de vedere istoric, acest teritoriu este foarte interesant. Cercetările arheologice au dus la descoperirea celei mai vechi aşezări umane stabile din Europa (cu o vechime de circa 9000 ani).

Expoziţia „Oraşe dunărene din România” cuprinde documente şi fotografii ce reflectă aproape un secol şi jumătate de istorie, viaţă culturală, politică, aspecte sociale şi chiar mondene, din traiul atât de viu şi pitoresc al oraşelor de pe malurile Dunării.

În completarea expoziţiei, muzeul oferă grupurilor organizate posibilitatea vizionării unor documentare interesante despre parcul natural.

Expoziţiile vor rămâne deschise la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni până pe data de 19 februarie şi vor putea fi vizitate de marţi până sâmbătă, de la ora 9 la 17, duminică 9 - 15, preţul biletului de intrare fiind de 2 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru elevi.

Teme articol: expozitie MNCR
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.