ACTUALITATE 20 noiembrie 2019

În 2020, impozitul auto ar putea fi majorat la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1471 vizualizări

Nivelul celorlalte impozite și taxe locale nu va crește 

De la anul șoferii din Sfântu Gheorghe ar putea scoate mai mulți bani din buzunare pentru impozitul auto. Autoritățile iau în calcul această măsură în contextul deficitului de locuri de parcare din municipiu, conform primarului Antal Árpád. Pe de altă parte, vestea bună este că în 2020 nivelul impozitelor și al taxelor locale ar putea fi cel minim permis de lege. 

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, spune că majorarea impozitului pe autoturisme se va impune în vederea rezolvării problemei insuficienței locurilor de parcare din municipiu. 

„În ceea ce privește taxele și impozitele pe imobile ale persoanelor fizice, încercăm să ținem la minimul permis de lege. Având în vedere faptul că a fost un an sau doi când a fost indexat cu inflația, în acest caz vom reduce la nivelul minim permis de legislație. Am spus întotdeauna că nu vrem să dezvoltăm orașul din impozite și taxe pe proprietăți, pentru că aici vorbim de proprietăți care țin de domeniul social și așa mai departe. În ceea ce privește impozitele pe autoturisme, având în vedere faptul că suntem într-o criză de parcări și am spus în urmă cu câteva luni că lansăm un program de amenajări, construcții de parcări, probabil va crește impozitul pe autoturisme. Bine, vor fi niște fonduri foarte mici raportat la ce vrem noi să facem, dar aici putem să vorbim de o oarecare creștere”, a precizat marți, 19 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád. 

Acesta a mai precizat că se menține în continuare impozitul diferenţiat pentru cetăţeni, în funcţie de facilităţile şi infrastructura de care dispun zonele în care locuiesc, introdus în 2017. 

În 2019, nivelul impozitelor şi al taxelor locale a fost indexat cu rata inflaţiei, respectiv cu 1,3%. Totodată, la sfârșitul anului trecut, autoritățile au decis ca proprietarii de autoturisme hibrid să beneficieze de o reducere de 75% la plata impozitului. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.