ACTUALITATE 11 august 2020

Imobilizat și condus la sediu după ce a fost agresiv cu polițiștii

de Iulia Drăghici - Taraș | 3691 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost imobilizat de polițiști și condus la sediul din Bățani, după ce, oprit în trafic, a refuzat să prezinte documentele și a devenit agresiv cu oamenii legii. Cercetările au arătat că acesta avea, de fapt, permisul de conducere reținut. 

La data de 09.08.2020, în jurul orelor 17.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bățani aflându-se în timpul serviciului de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Bățani, au oprit  pentru control un autoturism care se deplasa în interiorul localității  Herculian.

La solicitarea organelor de poliție conducătorul autovehiculului a refuzat prezentarea documentelor prevăzute de lege și comunicarea informațiilor necesare în vederea stabilirii identității sale.

Totodată, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparat etilotest, acesta refuzând testarea.

Întrucât conducătorul auto a manifestat un comportament agresiv, polițiștii au fost nevoiți să recurgă la imobilizarea și conducerea acestuia la sediul poliției.

Ulterior, la sediul poliției, acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 54 de ani, cu această ocazie s-a constatat că avea permisul de conducere reținut.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Covasna. 

Infracțiune depistată în trafic și la Boroșneu Mare

Un caz similar s-a petrecut în aceeași zi și la Boroșneu Mare. Aici, un bărbat de 26 de ani a fost prins sub influența băuturilor alcoolice, dar și fără permis, în timp ce conducea un moped pe DJ121A. 

La data de 09.08.2020, în jurul orelor 02.00, polițiștii din cadrul posturilor de poliție Boroșneu Mare și Reci, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Boroșneu Mare, au oprit pentru control, un moped care circula pe DJ121A, din direcția Zagon către Valea Mare.

Conducătorul mopedului a fost identificat în persoana unui tânăr de 26 ani, iar în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea lui cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, arată polițiștii în comunicatul de presă transmis redacției. 

În ambele cazuri, oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.