ACTUALITATE 15 iunie 2015

„Îmi pare rău” – poziția Annei Maria Popa, actrița care a câştigat postul de manager al TAM

de Mirela Cara | 224 vizualizări

Deși contestația depusă de Ioana Marina după rezultatele concursului pentru postul de manager al Teatrului „Andrei Mureșanu” a fost respinsă, scandalul care s-a ivit în urma mai multor declarații ale oamenilor implicați atât în organizarea și desfășurarea concursului, cât și ale unei părți din echipa de actori ai instituției, au determinat-o pe candidata desemnată câștigătoare, Anna Maria Popa, să își exprime public punctul de vedere. „Este momentul să reacționez și eu la tot ce se vehiculează în jurul concursului pe care l-am susținut. Este în joc numele meu pe care îl văd terfelit într-un context străin de mine și nu aș vrea să mai fie implicat”, ne-a spus Anna Maria Popa.

Actriţa admisă de comisia de examinare pentru postul de director a declarat că dorește să își intituleze luarea de poziție „Îmi pare rău”. Ea a transmis către presă, punctual, câteva aspecte asupra cărora dorește să insiste după cum urmează:

„Îmi pare foarte rău să aflu, spre stupoarea mea, că zarurile fuseseră aruncate, iar eu mi-am pierdut timp, nervi și energie cu elaborarea proiectului și întreaga pregătire pentru examen, într-un context care îmi era deja nefavorabil.

Îmi pare foarte rău că tocmai acei oameni care făcuseră o înțelegere prealabilă au ieșit în fața presei să conteste rezultatul concursului, demonstrând astfel că cea mai bună formă de apărare este atacul.

Îmi pare rău că m-am prezentat atât de bine la interviu încât am stricat planurile celor implicați și încep să cred că și nota de la proba scrisă mi-a fost scăzută cu aceleași intenții. Și îmi mai pare rău de faptul că s-a văzut o diferență foarte clară între prestația mea și cea a contracandidatei mele, ceea ce a condus către admiterea mea pentru postul de director.

Îmi pare rău că voi fi și eu nevoită să dau în judecată anumite persoane pentru defăimare și pentru prejudiciu de imagine.

Îmi pare rău că misiunea pe care mi-am dorit-o pentru TAM pornește negativ. Aș fi vrut ca oamenii să înțeleagă că eu nu am optat pentru acest post din interese financiare sau personale. Eu am ajuns la un nivel de stabilitate financiară, dar vreau să fac ceva pentru acest teatru. Ceea ce am urmărit eu și urmăresc eu este să construiesc împreună cu echipa o direcție nouă pentru acest teatru și să fac ceva pentru comunitatea din Sfântu Gheorghe. Toate celelalte lucruri care s-au spus despre mine sunt simple speculații.”

Anna Maria Popa a subliniat, de asemenea, că nu este implicată politic deloc și că a ținut secretă înscrierea la acest concurs tocmai cu scopul de a nu genera discuții negative în jur și de a nu fi acuzată că urmărește avantajului unui parti-pris.

Referitor la reproșurile care i s-au adus de către echipa de actori, prin intermediul presei, Anna Maria Popa a insistat asupra a două aspecte. Primul a fost legat de faptul că propunerile de titluri din proiectul pe care l-a prezentat la acest concurs erau pur orientative, iar al doilea se referă la acuzația că intenționează să transforme TAM într-un institut cultural. „Eu de la bun început am afirmat că toate titlurile sunt pur orientative, că prin proiectul meu trasez câteva propuneri de direcții, dar că, dacă voi trece de concurs, voi constitui un Consiliu artistic în cadrul căruia, împreună, să decidem ce rămâne și ce trebuie modificat, care este direcția înspre care mergem. Nu am afirmat nicio secundă că urmăresc să transform teatrul într-un ICR local. Dacă ceea ce am transmis eu s-a înțeles greșit, vina nu îmi aparține. Eu am spus doar că în noul context în care avem pe lângă sala de spectacole și două săli de cinema pe care trebuie să le gestionăm, trebuie să gândim o serie de activități care să ne ajute să umplem și aceste două săli și să gestionăm corect spațiul.”

Întrebată de unde crede că vin suspiciunile care planează asupra ei ca favorită a consilierului local Mădălin Guruianu, Anna Maria Popa a răspuns: „Cel mai probabil suspiciunile s-au născut în urma colaborării dintre sora mea și Mădălin Guruianu la spectacolul „La Belle Musique Française”. Ceea ce nu îmi explic însă este de ce în urma unei colaborări a lui Mădălin cu sora mea cea suspectată am fost doar eu, având în vedere că din același proiect a făcut parte și Sebastian Marina, soțul contracandidatei mele”.

Anna Maria Popa s-a declarat ferm convinsă că orice altă comisie de examinare care s-ar constitui, ar face dovada faptului că ea este pregătită și merită să ocupe acest post. „Repetarea concursului ar fi pentru mine cea mai bună soluție. Vă dați seama că, după ce am trecut o dată prin experiența acestui examen și a tot ce a urmat după el, acum aș realiza un proiect de nota zece plus și aș avea o prestație mult mai bună. E ca și cum mi-ar ridica mingea la fileu. Mai mult, dacă trebuie să facem acest concurs „pe bune”, eu sunt pregătită să susțin examenul într-o dezbatere publică, pe scena mare a teatrului. Hai să facem un debate public! Pe mine mă ține!”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.