ACTUALITATE 11 mai 2021

IJJ Covasna: amenzi pentru hrănirea animalelor sălbatice

de Iulia Drăghici - Taraș | 1453 vizualizări

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna anunță că la finalul săptămânii trecute au fost amendate două persoane surprinse în timp ce hrăneau sau încercau să lase de mâncare animalelor sălbatice, în zona DJ113. 

În acest final de săptămână în zona DJ 113, jandarmii montani au surprins o persoană care hrănea un urs din autoturism și o altă persoană care a adus mâncare și a lăsat-o pe marginea drumului, cu intenția vădită de a hrăni animalele sălbatice. Acestea au fost sancționate contravențional pentru hrănirea animalelor sălbatice în conformitate cu Legea 54 din 2012, art. 7, lit. k). (faptă sancționată cu amendă de la 200-400 lei)”, se arată în informarea publicată luni pe pagina de Facebook a jandarmeriei covăsnene. 

În același context se precizează că în zona localității Crasna, dar și pe DJ 113, jandarmii au fost solicitați în weekend în trei misiuni de îndepărtare a urșilor, după apeluri prin 112. 

Jandarmii au izolat zona, anunțând cetățenii din apropiere despre pericolul potențial reprezentat de prezența  urșilor, după care au îndepărtat animalele sălbatice, folosind semnalele acustice și luminoase. 

Animalele pot deveni periculoase dacă se simt încolțite, speriate sau dacă sunt însoțite de pui. 

Vă reamintim că este recomandat ca, de fiecare dată când sunteți martori ai unor astfel de situaţii, să sunați la 112, să nu încercați să interveniți, să nu hrăniți animalele sălbatice, să depozitați resturile menajere adecvat şi să nu vă apropiați de urşi pentru a-i filma sau fotografia, aceștia nefiind animale de companie și putând ataca oricând dacă se simt amenințați”, se mai arată în informarea IJJ. 

În perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021 au fost înregistrate peste 70 de apeluri prin 112 care anunțau prezența urșilor în localitățile județului Covasna, potrivit informațiilor puse la dispoziție luna trecută de Prefectura Covasna. 

Sursa foto: Facebook/ Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.