ACTUALITATE 1 septembrie 2016

„Ieșire de urgenţă”, în deschiderea noii stagiuni a Teatrului „Andrei Mureşanu”

de Agerpres | 1021 vizualizări

Deschiderea oficială a noii stagiuni va avea loc pe 7 septembrie cu premiera spectacolului „Ieşire de urgenţă” de Manio Santanelli, în regia tinerei regizoare Casandra Topologeanu, a anunţat, joi, Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe.

Premiera va fi precedată de lansarea, în aceeaşi zi, a cărţii „Alexa Visarion sau destinul vocaţiei”, volum ce cuprinde referiri la creaţia artistică şi activitatea pedagogică a acestuia, opinii privind spectacolele şi filmele sale, precum şi o selecţie a interviurilor pe care le-a acordat de-a lungul celor 45 de ani de carieră, menţionează conducerea instituţiei într-un comunicat de presă.

„Volumul, însemn al carierei mele, adună în cele 442 de pagini nume prestigioase ale artei şi culturii contemporane, precum Radu Penciulescu, George Banu, Marina Constantinescu, Dorel Vişan, Ion Ungureanu (fost Ministru al Culturii în Republica Moldova), Sorin Leoveanu, Dana Dogaru, Sebastian Popa, Octavian Saiu... generaţii diferite care au ca rost dragostea pentru teatru, patima pentru mărturisirea artistică. (...) O biografie despre traseul creaţiei care dezvoltă ideea comuniunii generaţiilor, a familiei artistice, a şanselor pe care le avem pentru a dialoga între noi, pentru a căuta întrebări esenţiale, refuzând succesul şi mediocrizarea atât de puternice astăzi”, precizează profesorul Alexa Visarion, în comunicatul citat.

Premiera spectacolului „Ieşire de urgenţă”, care marchează şi debutul regizoral al Casandrei Topologeanu, va avea loc în data de 7 septembrie 2016, de la ora 19, la sediul Teatrului „Andrei Mureşanu” şi va fi precedată de o avanpremieră pe 6 septembrie, la aceeaşi oră.

Teme articol: teatru stagiune premiera
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.