ACTUALITATE 13 octombrie 2015

Hotelul Park a intrat oficial în prestigioasa familie Best Western

de Sever Ioan Miu | 187 vizualizări

După doi ani de pregătiri, Hotelul Park din Sfântu Gheorghe este primit azi, în mod oficial, în familia de hoteluri Best Western (BW), un lanț de peste 4.000 de hoteluri din toată lumea. Se speră astfel că apartenența la Best Western va aduce mai mulți turiști în Sfântu Gheorghe, întrucât rețeaua îmbină standardele internaționale de cazare cu specificul gastronomiei și tradițiilor locale și are atuul parteneriatului cu principalele companii aeriene din Europa.

O investiție de peste 100.000 de lei

Cea mai mare parte a complexului Park – hotelul și restaurantul – a intrat în familia Best Western din luna ianuarie, dar marea lansare are loc azi, după doi ani de transformări și investiții de peste 100 de mii de lei. Managementul hotelului a rămas același, dar standardele au fost strict adaptate la normele internaționale și verificate de către un inspector independent din Grecia.

„S-a schimbat tot în camere, de la saltele la perdele și mochete, până și distanța dintre pat și televizor a trebuit să fie conformă unui standard”, ne-au declarat organizatorii. Micul dejun respectă și el standardele lanțului hotelier, care cere ca, pe lângă bucătăria internațională, hotelul să ofere și un stand cu bucate locale. De asemenea, de sărbători turiștii vor fi duși în împrejurimi cu sania și vor participa la tăiatul porcului.

Turiștii străini preferă marile lanțuri hoteliere

„De asta ne și bucurăm că Hotel Park s-a alăturat acestei rețele, care spre deosebire de altele respectă specificul local. În România contează poate mai puțin să fii clientului unui lanț hotelier. Totuși, turiștii și oamenii de afaceri străini preferă comoditatea și calitatea garantate de lanțurile internaționale”, ne-a declarat László Endre, managerul unei agenţii regionale de turism, cel care a avut ideea alăturării Hotel Park la rețeaua BW .

Prețurile sunt mai mari la Hotel Park decât înainte de intrarea în rețeaua BW, dar sistemul de tarife Best Western oferă reduceri în funcție de numărul de nopți, numărul de persoane și rezervarea online. „Au fost clienți care veneau în fața hotelului și se conectau la internet, pentru a-și rezerva online camera, la un preț mai bun”, a povestit László.

El a adăugat că această rețea de hoteluri are parteneriate cu mai multe companii aeriene de top din Europa. „Odată ce va fi aeroport la Brașov, Hotelul Park și Sfântu Gheorghe vor avea și acest atu, în reședința județului vecin neexistând un hotel din lanțul Best Western”, a subliniat László.

Hotel Park 3

Moștenirea comunistă, un avantaj pentru Best Western Park

Dacă pentru alte hoteluri sau întreprinderi moștenirea comunistă a fost un handicap, nu la fel au stat lucrurile la Hotel Park. Poate și pentru că, înainte de ’89, nu a fost o unitate de cazare oarecare a oamenilor muncii, ci i-a primit, în cele mai bune condiții, pe mai-marii Partidului Comunist Român. „Camerele hotelurile 'pentru tovarăşi' au fost mai mari decât standardele apartamentelor Best Western, astfel încât mai multe hoteluri care au aparținut de partid au intrat în acest lanț hotelier”, ne-a dezvăluit László.

Pe de altă parte, hotelurile comuniste nu au fost prevăzute cu camere care comunică între ele, ca multe hoteluri din Occident, astfel încât pentru cazarea familiilor Hotelul Park trebuie să asigure paturi suplimentare.

Nu tot complexul hotelier Park aparține de Best Western, sala de conferințe așteptând investiții majore pentru a corespunde standardelor BW. Nu va fi singura investiție din viitor, pentru că hotelul va avea, la exterior, un lift cu pereții de sticlă, după cum ne-a declarat Kovács István, patronul Hotel Park. Recepționerele vorbesc limbile română, maghiară, dar și engleză și germană la nivel conversațional, dar comunicarea în limbile străine trebuie îmbunătățită în rândul celorlalți angajați, ne-a mărturisit Kovács.

Peste 4.000 de hoteluri fac parte din Rețeaua Best Western în 90 de țări din toată lumea, din care 1.420 în Europa. În România, hotelul Park din Sfântu Gheorghe este unul dintre cele peste 10 hoteluri din această familie și singurul din județ care face parte din această rețea.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.