ACTUALITATE 3 noiembrie 2020

Hotărâri CJSU Covasna: Sfântu Gheorghe și alte 7 localități sunt în scenariul roșu următoarele 14 zile

de Iulia Drăghici - Taraș | 5295 vizualizări

Arcuș, Bodoc, Malnaș, Valea Mare și Angheluș figurează oficial în scenariul galben

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a extins cu 14 zile perioada de restricții din scenariul roșu la Sfântu Gheorghe, în vreme ce Arcuș, Bodoc, Malnaș, Valea Mare și Angheluș, pentru că au scăzut cu incidența sub 3/1000, au trecut în scenariul galben. Totodată, într-o nouă hotărâre, localitățile Belani (comuna Poian), Brateș, Chichiș, Dobârlău, Valea Dobârlăului, Mărtănuș (comuna Brețcu), Sîncraiu (comuna Ilieni) sunt în următoarele 14 zile vizate de aceleași măsuri ca la Sfântu Gheorghe. 

Hotărârea CJSU Covasna Nr. 6O de modificare a Hotărârii nr. 50/19.10.2020, respectiv a Hotărârii nr. 57/30.10.2020 arată că „având în vedere rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 mai mare de 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, începând cu data de 03.11.2020, se prelungesc cu 14 zile măsurile suplimentare necesar a fi aplicate pentru reducerea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe stabilite prin Hotărârea C.J.S.U. nr.57/30.10.2020”. 

Totodată, același document arată că „având în vedere scăderea ratei incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, începând cu data de 03.11.2020, în localitățile Arcuș, Bodoc, Malnaș, Valea Mare și Angheluș, se trece de la scenariul roșu la scenariul galben, aplicându-se măsurile din H.G. nr. 856/2020 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”. 

Un alt set de măsuri aprobat luni, 2 noiembrie, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență arată că localitățile Belani (comuna Poian), Brateș, Chichiș, Dobârlău, Valea Dobârlăului, Mărtănuș (comuna Brețcu) și Sîncraiu (comuna Ilieni) intră în următoarele 14 zile în scenariul roșu, cu aceleași măsuri aplicate ca la Sfântu Gheorghe. 

Adică și aici, începând din 3 noiembrie, portul măștii este obligatoriu în toate spațiile publice închise sau deschise, școlile intră în scenariul roșu, restaurantele, barurile și alte locații care servesc băuturi alcoolice și/sau mâncare nu mai pot funcționa la interior, excepție fac unitățile de cazare și doar pentru clienții proprii, sălile de jocuri de noroc, de spectacole, cinematografele sunt închise, dar și alte măsuri. 

În scenariul roșu mai sunt, deocamdată tot pentru 14 zile, și localitățile Baraolt și Poian, potrivit unei hotărâri  adoptate vineri, 30 octombrie. 

Documentele pot fi consultate pe site-ul Prefecturii Covasna, la Secțiunea Situații de Urgență. 

De remarcat este că documentele adoptate în 30 octombrie și care au vizat localitățile Sfântu Gheorghe, Bodoc, Malnaș, Arcuș, Valea Mare, Angheluș, Dalnic, Comandău, Chilieni, Mereni și Lunca Mărcușului se referă doar la acele modificări operate în hotărârile anterioare, care prevedeau că e interzisă activitatea în sălile de fitness. Noile decizii nu mai vizează acele locații, cu toate că majoritatea restricțiilor au rămas încă în vigoare. 

Precizăm că la această dată, pentru un număr de 16 localități ale județului, incidența cumulată pe ultimele 14 zile(fără focare), a depășit 3/1000 de locuitori. Aceste localități sunt Sf. Gheorghe, Baraolt, Belani, Bita, Brateș, Chichiș, Chilieni, Dobârlău, Lunca Mărcușului, Mărtănuș, Pachia, Pădureni, Poian, Sâncraiu, Valea Dobârlăului și Valea Zălanului”, arată comunicatul de presă de luni al Prefecturii Covasna. 

Aceeași sursă arată și că până la data raportării, 28 de localități au incidența cumulată în ultimele 14 zile(fără focare), între 1,5 – 3/1000 locuitori, 26 de localități au incidența cumulată pe ultimele 14 zile(fără focare) sub 1,5/1000 de locuitori, iar 52 de localități nu au, din fericire, niciun caz pozitiv.

Potrivit datelor transmise de DSP Covasna, la nivelul județului Covasna, incidența cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile este de 2,41/1000 de locuitori. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.