ACTUALITATE 24 septembrie 2018

Hoț de lemne, prins în flagrant de polițiștii din Vârghiș

de Iulia Drăghici - Taraș | 791 vizualizări

Bărbatul din Harghita avea în mașină un metru ster de lemne de foc  

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din județul Harghita a fost prins joia trecută de polițiștii din Vârghiș în timp ce încărca material lemnos într-un autovehicul care nu avea numere de înmatriculare. Mai mult decât atât, acesta nu avea nici permis de conducere. În urma acțiunii, polițiștii au confiscat lemnul din mașină și motofierăstrăul folosit de bărbatul prins în flagrant.

„În data de 20.09.2018, orele 22:40 lucrătorii Postului de Poliţie Vârghiș aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, împreună cu personal specializat din cadrul O.S.P. Baraolt O.S. Tălișoara, în zona numită „Malomszeg” de pe raza com. Vârghiș au identificat o persoană de sex masculin care încărca material lemnos într-un autovehicul care nu avea numere de înmatriculare. Procedând la legitimarea persoanei, s-a constatat că este vorba de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din județul Harghita, care locuiește fără forme legale pe raza comunei Vârghiș. În apropierea autovehiculului au fost identificate un număr de 5 cioate ale unor arbori nemarcați de esență tare, specia frasin, iar în autovehicul s-a stabilit în urma măsurătorilor că se află cantitatea de 1 m.st. material lemnos lemn de foc, specia frasin. Având în vedere ca autoturismul nu avea montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare, s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date conform seriei de șasiu, ocazie cu care s-a stabilit că acesta este înmatriculat în circulație, iar persoana în cauză a relatat verbal faptul că plăcuțele cu numerele de înmatriculare se află la persoana de la care a cumpărat autovehiculul, deoarece i-a spus că nu o să conducă pe drumul public. Totodată, în urma verificărilor s-a mai stabilit că bărbatul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos aflat în autovehicul, care a fost lăsat în custodia pădurarului din cadrul O.S.P. Baraolt și a motofierăstrăului folosit de acesta la doborârea arborilor”, arată o informare de presă a IPJ Covasna. 

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.