ACTUALITATE 12 iunie 2016

Hospice Bike Tour trece prin judeţul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 348 vizualizări

11 bicicliști, printre care și sportivul de anduranță Andrei Roșu, vor pedala 563 de kilometri pentru bolnavii incurabili din Republica Moldova. Cursa începe din Chișinău în 15 iunie și se va încheia în 19 iunie la București. În drumul lor către capitala României, în 17 iunie bicicliștii vor trece prin Târgu Secuiesc, iar din orașul covăsnean vor porni a doua zi către Brașov.

Aflat la prima ediție, Hospice Bike Tour este un eveniment de strângere de fonduri pentru susținerea serviciilor de îngrijire paliativă a bolnavilor incurabili din Republica Moldova și România.

„În cadrul Hospice Bike Tour, 11 bicicliști vor pleca pe 15 iunie de la centrul de îngrijire din Chișinău Hospice Angelus, urmând să parcurgă, până pe 19 iunie, 563 de kilometri până la destinația finală, centrul de îngrijire paliativă Hospice Casa Speranței din București. Traseul va avea cinci etape, una dintre acestea incluzând oprirea la centrul de îngrijire Hospice Casa Speranței din Brașov. Participanții trebuie să strângă minimum 500 de euro pentru cauza Hospice Angelus, sumă care acoperă costul a 30 de vizite la domiciliul pacienților sau al medicamentelor pentru pacienții copii pe o perioadă de două luni”, scrie în comunicatul de presă al evenimentului.

Localităţile prin care vor trece bicicliştii sunt Chişinău, Huşi, Adjud, Târgu Secuiesc, Braşov şi Bucureşti.

Andrei Roșu va susține evenimentul atât ca ambasador al acestuia, cât și ca participant. „Mă bucur enorm să iau parte la această inițiativă și, pedalând de la Chișinău la București, să pot contribui la promovarea serviciilor de îngrijire paliativă oferite de Hospice Angelus Chișinău și Hospice Casa Speranței România. Haideți să pedalăm pentru o viață mai bună a pacienților care suferă de boli incurabile!” a declarat Andrei Roșu.

Cei 11 cicliști pot fi susținuți prin donații pe platforma de fundraising guvern24.md, la adresa https://guvern24.md/en/projects/de-la-hospice-la-hospice-pe-doua-roti/. Mai multe amănunte despre cursă pot fi găsite pe pagina de facebook a evenimentului: facebook.com/hospicebiketour și pe hospice.md/hospicebiketour.

Hospice Angelus și Hospice Casa Speranței fac parte din rețeaua Hospices of Hope, din Marea Britanie. Ambele sunt organizații neguvernamentale care oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile, precum și familiilor acestora. Din 2001 până în prezent, Hospice Angelus a oferit sprijin pentru peste 15.000 de pacienți și rude ale acestora din Republica Moldova.

Hospice Casa Speranței a fost înfiinţată în 1992 la Brașov. Organizaţia a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România, iar în prezent este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Teme articol: hospice bike biciclism
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.