ACTUALITATE 12 octombrie 2021

Horn al unei case din Brădet, cuprins de flăcări

de Iulia Drăghici - Taraș | 1634 vizualizări

Nu s-au înregistrat pagube, dar pompierii revin cu o serie de recomandări pentru a se evita astfel de situații 

Pompierii de la Întorsura Buzăului au intervenit duminică la stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case de locuit din satul Brădet. Din fericire, intervenția promptă a făcut să nu se înregistreze pagube. Totuși, astfel de evenimente, care pot avea consecințe grave, pot fi evitate, subliniază pompierii covăsneni. 

Duminică dimineață, Pichetul de pompieri Întorsura Buzăului a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la un coș de fum al unei case din localitatea Brădet. 

Pentru a preîntâmpina evenimente similare, care pot ușor degenera şi se pot transforma în adevărate tragedii, reamintim populației următoarele măsuri:

– coșurile şi burlanele pentru evacuarea fumului vor fi întreținute şi curățate periodic, cel puțin o dată pe an, de către o persoană autorizată;

– coșurile de fum din cărămidă tencuită vor fi izolate față de elementele combustibile ale planșeelor, prin îngroșarea zidăriei coșurilor, iar în spațiul dintre coș şi planșeu se va introduce un strat termoizolant;

– nu este permis ca în construcția coșurilor de fum să fie încastrate elementele combustibile ale acoperișului, planșeului”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna. 

Bilanțul weekendului trecut arată că pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna au intervenit la stingerea a două incendii (Lemnia și Brădet – Întorsura Buzăului), asanarea unui teren de muniție neexplodată, dar și pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 17 cazuri medicale și în două accidente rutiere.

Sursa foto: Arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.