ACTUALITATE 16 iunie 2016

Horia Grama (PSD) despre intenţia lui Guruianu (PNL): „Abia aşteptăm să ne dea în judecată”

de Agerpres | 1236 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a aflat despre intenţia fostului lider al PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu de a da în judecată organizaţia pentru un material electoral „calomnios” şi că este pregătit să vină în faţa instanţei nu doar cu dovezi, ci şi cu noi acuzaţii fundamentate.

Horia Grama a afirmat că întreaga campanie electorală a lui Mădălin Guruianu pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, ce a avut ca slogan „Guruianu vice”, s-a desfăşurat „sub semnul imposturii”, el afirmând public că vizează postul de viceprimar fără a explica electoratului că viceprimarii sunt aleşi din rândul consilierilor, deci nu în mod direct, precum primarii.

În opinia sa, Guruianu a „păcălit electoratul” şi pentru că nu a purtat în prealabil „discuţii sau negocieri” cu UDMR, principala forţă politică din judeţ, pentru a-l susţine pentru acest post.

Cât priveşte articolul pe care Guruianu îl consideră ca fiind „defăimător”, Grama a declarat că, dacă va fi cazul, PSD va aduce dovezi în instanţă în susţinerea afirmaţiilor făcute.

Liderul PSD a ţinut să mai menţioneze că Mădălin Guruianu „a alunecat pe tărâmul penalului” în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, făcând „turism electoral” şi dând premii în bani în mai multe şcoli.

„Guruianu a făcut turism electoral, a dus autobuze cu copii la Bucureşti, la Opera Comică, acolo unde lucrează, deci a folosit postul pe care îl ocupă ca să îşi facă campanie. De asemenea, chiar înaintea încheierii campaniei electorale, a dat premii în bani în câteva şcoli, chiar dacă mascate sub numele unei societăţi comerciale. Nu avea voie să împartă premii în bani. Abia aşteptăm să ne dea în judecată”, a declarat Horia Grama.

Mădălin Guruianu, care s-a retras din viaţa politică după recentele alegeri locale, nu a dorit să comenteze afirmaţiile liderului PSD, dar a declarat că nu renunţă la intenţia de a da în judecată PSD, dimpotrivă, a început demersurile în acest sens.

În ziua alegerilor, Guruianu a depus o plângere la Biroul Electoral Municipal (BEM) împotriva Partidului Social Democrat, ca urmare a publicării într-un ziar local a unui „material electoral defăimător” la adresa sa, care a circulat şi în mediul online. „Afirmaţiile făcute de către candidatul PSD aduc atingere onoarei, demnităţii, imaginii, reputaţiei şi vieţii mele private, sunt denigratoare, defăimătoare, mincinoase, manipulatoare şi pot induce în eroare electoratul. Materialul electoral încalcă art.65 din Legea 115/ 2015 şi cel puţin trei din Codul Civil, 72, 74 şi 252. Bineînţeles că îmi rezerv dreptul şi voi acţiona în judecată persoana, partidul şi publicaţia unde a apărut atacul mişelesc în ultima zi de campanie”, a scris Guruianu în plângere.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 17 iunie 2016
De Grama asta nu mai scapam, suntem condamnati sa-i suportam mutra toata viata noastra?! PSD, schimbati-l pe comunistoidul asta, ne-am saturat de mutra lui, de vorbele lui goale, ca ale tuturor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.