ACTUALITATE 2 iulie 2015

Horia Grama nu crede în intenții ascunse după balaur

de Mirela Cara | 99 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, și-a exprimat joi într-o conferință de presă punctul de vedere cu privire la proiectul de reamenajare a centrului orașului Sfântu Gheorghe, care a creat o serie de discuții pro și contra prin ideea înălțării unei movile de 5m, în formă de balaur.

Horia Grama a precizat că a discutat pe această temă cu primarul Antal Árpád care i-a oferit garanția că balaurul nu va fi o problemă pentru comunitate „Există marea suspiciune că în acest proiect a apărut ideea balaurului care astupă statuia lui Mihai Viteazul. Eu, sincer să vă spun, nici nu știu de ce ar vrea să astupe statuia lui Mihai Viteazul, când Mihai Viteazul a fost cel mai mare prieten al secuilor. Tot grupul statuar de acolo asta ne și arată: că secuii au fost cei mai buni aliați ai lui Mihai Viteazul în luptele pe care le-a dat aici. Eu nu cred că vor să-și renege istoria, a spus Grama.

Deputatul PSD și-a mai exprimat îngrijorarea cu privire la accesul în interiorul instituțiilor în fața cărora se va ridica balaurul, cum ar fi Prefectura sau Consiliul Județean, precizând că și la acest punct a primit asigurări din partea primarului că totul va fi în regulă, iar accesul în clădirile respective va fi posibil fără probleme.

Horia Grama a mai afirmat că Primăria și Consiliul Local au dreptul de a face proiecte, dar că ele ar trebui totodată să țină cont și de opinia cetățenilor și să facă o dezbatere publică atunci când lansează un asemenea proiect, care afectează întreaga comunitate.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.