ACTUALITATE 19 august 2009

Horia Grama critică schimbarea bordurilor

de Covasna Media | 342 vizualizări
Preşedintele PSD Covasna crede că nu aceasta era prioritatea oraşului

Schimbarea masivă a bordurilor din centrul municipiului i-a atras atenţia şi preşedintelui PSD Covasna, deputatul Horia Grama, care nu consideră că aceasta era cea mai importantă prioritate a oraşului. „E important cum arată centrul, e o carte de vizită, dar arăta destul de bine şi ar fi trebuit să fie priorităţi alte zone care arată groaznic, cum ar fi Ciucului sau alte zone periferice, dintre care

Preşedintele PSD Covasna crede că nu aceasta era prioritatea oraşului

Schimbarea masivă a bordurilor din centrul municipiului i-a atras atenţia şi preşedintelui PSD Covasna, deputatul Horia Grama, care nu consideră că aceasta era cea mai importantă prioritate a oraşului.

„E important cum arată centrul, e o carte de vizită, dar arăta destul de bine şi ar fi trebuit să fie priorităţi alte zone care arată groaznic, cum ar fi Ciucului sau alte zone periferice, dintre care unele nici nu sunt asfaltate, nu au canalizare. Cred că aceste cheltuieli ar fi fost mai bine venite pentru modernizarea infrastructurii în alte părţi ale oraşului şi nu era momentul de schimbat borduri“, a spus Grama amintind de numeroasele gropi din unele străzi, care arată ca după bombardament.

Acesta i-a urat succes primarului în acţiunea sa, dar spune totuşi că după părerea lui printr-o planificare mai bună a banilor străzile ar putea arăta mai bine mai repede de cei doi ani previzionaţi pentru reabilitarea şi modernizarea lor. În altă ordine de idei, deputatul Horia Grama a făcut referire şi la o afirmaţie a primarului Antal Arpad potrivit căreia o eventuală adunare a românilor ca reacţie la Adunarea Aleşilor din Secuime nu ar face bine relaţiilor interetnice. „I-aş atrage atenţia că pleacă de la nişte premise greşite, pentru că, aşa cum el spune, populaţia maghiară este majoritară în Covasna şi Harghita, forţele locale din administraţie sunt ale maghiarilor – UDMR şi PCM, şi responsabilitatea unui dialog şi a unei bune convieţuiri le revine celor care deţin frâiele puterii locale“, a afirmat preşedintele PSD Covasna.

Horia Grama a criticat aducerea în prim plan a dezideratelor privind autonomia teritorială şi a dat citire mai multor articole din Constituţia României care arată că o asemenea chestiune este imposibilă şi de neacceptat. Din acest punct de vedere, mai spune liderul PSD, abordarea este ilegală, accentuând că România este stat naţional, unitar şi indi vizibil şi respectarea Constituţiei este obligatorie.

Grama a accentuat că nici nu poate fi vorba despre Ţinutul Secuiesc atâta vreme cât nici nu există o formă de organizare în ţinuturi, iar folosirea termenului este cu atât mai gravă cu cât este adusă în discuţie pentru a da titlu unui teritoriu autonom, nepermis pe teritoriul ţării.

„Am avut în Parlament o declaraţie politică şi discuţii cu colegii de partid şi cu alţii, voi avea o iniţiativă şi cu alţi colegi ca demnitarii sau aleşii care sprijină idei care contravin Constituţiei, legilor, să-şi piardă automat funcţiile. Oricine are dreptul să se exprime liber, dar cu respectarea legilor”, a spus Grama, asigurându-l pe primar că populaţia românească se va simţi foarte bine aici, dar nu într-o autonomie teritorială, ci când instituţiile statului vor funcţiona în această zonă aşa cum trebuie şi cu respectarea legilor.

În opinia deputatului de Covasna, pentru îmbunătăţirea relaţiilor românomaghiare trebuie luate măsuri concrete, de genul şcoli, grădiniţe mixte, un dialog continuu şi punţi de colaborare, nu declaraţii politice care nu rezolvă nimic.

Grama s-a întrebat retoric şi în ce măsură fondurile alocate de autorităţile locale şi judeţene pentru diferite proiecte sau acţiuni culturale chiar respectă proporţia de 25 – 75% despre care se tot discută în judeţ, spunând că poate să dea nenumărate exemple despre diferite forme de discriminare a comunităţii româneşti.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Laurentiu, 21 august 2009
Eu sunt curios doar care om/oameni politic(i) de pe raza municipiului Sfantu Gheorghe si-a mai ridicat vreo casa ceva, acum ca tot s-au schimbat bordurile alea ;). Stiu sigur ca nu ii verifica nimeni citeste integral
blue, 21 august 2009
Ce sa dezvolt Ariel? Lasa ca la asta esti tu foarte bun . Scurt si la subiect asa sunt eu. Esenta intereseaza.
Ariel, 20 august 2009
Mai, "blue", tu unde ai fost pret de ultimele cateva zeci de comentarii pe forumul covasnamedia? Ca abia acum ai facut ochi... Aud? Si, apropo de lapidar, tu de ce nu iti dezvolti ideile?
cx, 20 august 2009
Horica inca nu sa trezit, numa asa se pare.:)))
blue, 20 august 2009
De critici si observatii suntem satui. D-le Grama altceva mai stii sa faci si altceva decat sa emiti pareri pro si contra? Ca de stat pe margine si comentat .... Mai Ariel cam greu te pronunti in citeste integral
Ariel, 20 august 2009
Oameni buni, s-a trezit si Horicaaaaaaa! Buba e ca temele sale sunt prafuite. Mai trimiteti. Succesuri.
Ion Ciobanu, 20 august 2009
Tot ce-a spun domnul Grama s-a mai spus, chiar aici, de către ziarişti sau cititori. Cu ieşirea la restaurant cum rămâne? S-ar putea înlocui cu o pâine de criză cu ceapă şi şunculiţă citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.