ACTUALITATE 3 aprilie 2016

Handbal: Lotul Național de Juniori, pregătiri la Sfântu Gheorghe

de Sever Ioan Miu | 630 vizualizări

Lotul Național de handbal Juniori I, format din 21 de jucători, a avut un stagiu de pregătire de două săptămâni la Sfântu Gheorghe, organizat de Federația Română de Handbal în colaborare cu CSM Sfântu Gheorghe, în perioada 21 martie - 3 aprilie.

Totodată, Sfântu Gheorghe a găzduit și un stagiu de pregătire (foto) pentru zeci de sportivi născuți între 2001 și 2003, de la cluburi din țară.

"Lotul Național de Juniori a fost în pregătire din data de 21 martie până în data de 3 aprilie. Am întâlnit condiții excelente de pregătire, exact ce trebuie pentru sportul de performanță", a declarat antrenorul Lotului Național de Juniori de la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara, Narcis Câtu.

Stagiul de pregătire a precedat trei meciuri cu Serbia. "Perioada de pregătire fizică s-a făcut în ianuarie la Predeal. Aici, la Sfântu Gheorghe, am pus accentul pe pregătirea tehnică și tactică, strict în sală. Am avut vineri un joc cu Centrul Național Olimpic de la Brașov, le-am dat șansa sportivilor să evolueze, să le vedem potențialul și unde ne aflăm înaintea celor trei jocuri cu Serbia. Nu m-a interesat rezultatul și nici nu s-a ținut scorul, și pe mine și pe colegul meu de la Brașov, Florin Paraschiv, ne-a interesat jocul", a adăugat Câtu. Duminică, juniorii au plecat pentru o săptămână la Drobeta Turnu Severin, pentru trei meciuri cu Serbia.

IMG_0333

Pe lângă handbaliștii din lotul Național Juniori I, aproape 50 de handbaliști juniori de la circa 30 cluburi din toată țara s-au aflat pentru patru zile la Sfântu Gheorghe, într-un program de pregătire centralizată, prin care au fost luați în evidență cei mai buni sportivi. "Cei mai mulți sunt născuți în anii 2002-2003 și câțiva din 2001. Copiii au fost selecționați în urma campionatelor naționale de Juniori 3 și Juniori 4. De la Sfântu Gheorghe, la grupa 2002-2003, îl avem pe Bălăceanu Laurențiu, extremă stânga de perspectivă. La 2001 îi avem pe Chira George, Rhode Laszlo, Drăghici Alexandru și portarul Bădiță Leonard, care și el este talentat", a spus Alexandru Dia, antrenorul federal responsabil de loturile de copii și juniori. "Toți copiii care se află aici vor fi trecuți într-o bază de date și vor fi monitorizați în continuare", a adăugat el.

"Ne declarăm foarte mulțumiți de condițiile de cazare, masă, condiții climaterice deosebite, o zonă geografică foarte bună. De mai bine de un an de zile s-a început o colaborare foarte frumoasă. A fost o acțiune de selecție, au fost turnee semifinale și finale anul trecut, în Campionatul Național, a fost o tabără de cadeți și acum venim tabără de juniori mici, care sunt punctul de plecare al viitorului lot național de juniori. Sper ca această colaborare cu CSM Sfântu Gheorghe să se dovedească de lungă durată, cu beneficii de ambele părți", a spus Dia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.