ACTUALITATE 4 martie 2014

Guvernul Ponta III a fost aprobat de Parlament

de Covasna Media | 108 vizualizări

Guvernul premierului Victor Ponta a trecut fără emoții de votul Parlamentului. 346 de parlamentari au votat pentru noua componență a Executivului, cu mult mai mult decât minimul necesar de 288 de voturi. Criza politică este, însă, departe de a se fi încheiat. Noul guvern ar putea fi blocat de un conflict cu șeful statului.

„Este o majoritate foarte clară. Vă spun sincer, nu mă așteptam la o asemenea majoritate”, a comentat premierul Victor Ponta.

Totuși, noul guvern s-ar putea să nu fie învestit, pentru că președintele Traian Băsescu a spus marți că nu semnează de decretele de numire a noilor miniștri dacă noul guvern nu vine cu un nou program de guvernare în Parlament.

Victor Ponta a declarat că îl va suna pe președinte și-i va propune o soluție – un proiect votat în prima ședință de guvern pentru care apoi să-și asume răspunderea în parlament, confruntându-se inclusiv cu o moțiune de cenzură. El a precizat că a vorbit de mai multe ori pe parcursul zilei de marți cu șeful statului.

„Vă rog să nu mă întrebați ce se întâmplă dacă președintele încalcă Constituția”, a declarat Victor Ponta, întrebat de jurnaliști despre un eventual refuz al președintelui de a semna decretele de numire.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 4 martie 2014
Ponta bate la ipocrizie si la fanfaronada si la minciuna pe orice alt politician roman, Basescu(pe care eu il credem cel mai cel in materie de ipocrizie si minciuna) este copil mic pe langa super citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.