ACTUALITATE 27 februarie 2020

Gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru familiile numeroase din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 747 vizualizări

Familiile cu trei sau mai mulţi copii din municipiul Sfântu Gheorghe ar putea beneficia, pe lângă facilităţile oferite deja de autorităţile locale, şi de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun, potrivit unui proiect de hotărâre supus dezbaterii publice pe pagina de internet a Primăriei.

Proiectul prevede acordarea, în cadrul Programului multianual de susţinere a familiilor numeroase, de abonamente lunare gratuite pentru copiii preşcolari şi şcolari pe toate liniile urbane ale serviciului de transport public local de călători.

„Necesitatea şi oportunitatea acordării unor abonamente lunare gratuite (...) are la bază sprijinirea/înlesnirea accesului acestora, precum şi încurajarea utilizării transportului în comun în detrimentul autoturismelor în vederea fluidizării traficului rutier şi reducerii poluării şi zgomotului”, menţionează primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în referatul de aprobare.

Programul pentru sprijinirea familiilor cu cel puţin trei copii a fost aprobat de Consiliul local Sfântu Gheorghe la sfârşitul anului 2018, iar facilităţile se acordă pe baza unui card, eliberat la cerere, de către autorităţile locale.

Familiile solicitante pot beneficia de abonamente gratuite în parcările publice din municipiu, precum şi de reduceri la serviciile, evenimentele şi programele oferite de instituţiile publice din subordinea Primăriei, respectiv la teatru, casă de cultură, patinoar, piscină, ştrand, grota salină, pârtiile de schi, bazele de tratament şi agrement de la Şugaş Băi, unde există, printre altele, un teren de golf, parc aventura, terenuri de tenis, un perete de escaladă şi o sală de fitness.

Pentru a beneficia de aceste facilităţi, părinţii trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă un loc de muncă, iar elevii să nu aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate în decursul anului şcolar anterior.

Programul are ca scop stimularea creşterii natalităţii şi promovarea unui stil de viaţă sănătos, iar până acum peste 170 de familii au solicitat acest card.

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică până pe data de 2 martie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.