ACTUALITATE 16 mai 2016

Grădiniţe din judeţ, amendate de Protecţia Consumatorilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 546 vizualizări

Controalele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna au continuat la grădiniţele cu program prelungit particulare şi de stat din judeţ în perioada 11-15 aprilie. La toate cele patru unităţi controlate s-au descoperit abateri de la norme, iar autorităţile au aplicat două amenzi contravenţionale în valoare de 3.000 de lei, dar şi şase avertismente.

Grădiniţa cu program prelungit „Albă ca Zăpada” din Sfântu Gheorghe a fost amendată de CJPC Covasna cu 2.000 de lei pentru că s-au găsit produse cu data durabilităţii minimale depăşită. Printre produse s-au numărat: unt superior, biscuiţi, miere polifloră şi cereale. Aceeaşi grădiniţă a mai primit un avertisment pentru existenţa unor produse nerecomandate preşcolarilor. Şi grădiniţa „Gulliver” din Sfântu Gheorghe a primit un avertisment din acelaşi motiv.

Grădiniţa cu program prelungit „Cimbora” din Baraolt a primit avertisment pentru că nu consemnează în fiecare zi într-un caiet, conform legii, starea organoleptică a alimentelor, starea de sănătate a personalului din bucătărie, starea agregatelor frigorifice şi graficele de temperatură. Această unitate a primit şi o amendă de 1.000 de lei, după ce inspectorii au găsit în congelator produse fără elemente de identificare.

Grădiniţele „Cimbora” din Baraolt, „Albă ca Zăpada” din Sfântu Gheorghe şi „Arvacska” din Sfântu Gheorghe au primit avertismente pentru că „nu au informat consumatorii asupra ingredientelor alergene din preparatele alimentare servite”, scrie comunicatul de presă al CJPC Covasna.

În luna februarie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna a efectuat alte nouă controale la grădiniţele din judeţ şi a aplicat amenzi în valoare de 18.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.