ACTUALITATE 19 aprilie 2019

Gheorghe Baciu: Ministerul nu își mai asumă refacerea podului feroviar de la Budila

de Iulia Drăghici - Taraș | 2972 vizualizări

Investiția pe fonduri europene ar fi avut termen de finalizare în octombrie

Locuitorii din zona Întorsura Buzăului nu vor vedea și nici auzi prea curând vreun tren venind spre Gara din oraș, rămasă acum părăsită după ce podul feroviar de la Budila a fost măturat de apele Tărlungului vara trecută. Informația vine de la senatorul PMP Gheorghe Baciu, care acuză totodată Guvernul de superficialitate și dezinteres în această problemă și nu numai.  

Parlamentarul de Covasna, originar din Întorsura Buzăului a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că a reluat șirul interpelărilor către miniștri, după ce au apărut schimbări frecvente în componența Guvernului, cu privire la stadiul refacerii podului de cale ferată de la km.17+318 de pe raza localității Budila, județul Brașov, care, înainte de a fi distrus în vara anului trecut de viitura râului Tărlung, asigura circulația trenurilor pe ruta Brașov - Întorsura Buzăului.

Credeam că am argumentat suficient importanța  și necesitatea refacerii acestuia pentru locuitorii din Depresiunea Buzăului Ardelean. L-am informat că am făcut aceeași solicitare și fostei conduceri a Ministerului, care m-a asigurat, atât personal, cât și în răspunsul primit oficial la interpelarea făcută în sesiunea parlamentară anterioară, că se are în atenție cu prioritate reluarea circulației pe acest tronson de cale ferată și că sunt asigurate din fonduri europene sumele destinate refacerii lucrărilor de infrastructură necesare, investiția având termen de finalizare în luna octombrie a acestui an.

Ținând cont de desele schimbări care au loc în conducerea Ministerului Transporturilor și la nivelul companiilor subordonate acestuia, noua mea intervenție era menită să mă asigure în privința măsurilor  întreprinse până în prezent pentru refacerea acestui pod, să mi se confirme că această lucrare se află în acest an pe agenda Ministerului Transporturilor și că se respectă termenul pe care Compania de Căi Ferate și l-a asumat pentru finalizarea ei. Spre consternarea mea și a concetățenilor mei, în numele cărora am întreprins acest demers parlamentar, în răspunsul pe care l-am primit de la actuala conducere, sub semnătura domnului ministru LEȘ, esența problemei supuse atenției sale este eludată și tratată cu suficiență, fără să se acorde atenția cuvenită unei solicitări de interes public. Prezentând aspecte de „bucătărie internă” ale Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” care nu interesează pe cei păgubiți de inerția în care se complace Ministerul Transporturilor, noul ministru nu confirmă angajamentul fostei conduceri a Ministerului și ignoră  obligația C.N.C.F. de a reînscriere acest tronson de cale ferată în circuitul transportului feroviar”, declară parlamentarul Gheorghe Baciu, printr-un comunicat de presă.

Senatorul a punctat totodată că atitudinea de superficialitate  și dezinteres de care dau dovadă miniștrii poate avea importante urmări în viața publică, pentru că la nivelul Guvernului „este haos, lipsă de informație și de colaborare internă. Fapt ce face să mă îndoiesc de competența celor ajunși la acest înalt nivel de conducere a treburilor țării, prin voința coaliției politice care   și-a asumat guvernarea României”, a mai transmis Gheorghe Baciu, care a punctat că situația privind podul feroviar de la Budila nu este singurul exemplu care arată lipsa de substanță a acțiunilor întreprinse la nivelul Guvernului.

Inundațiile de la finalul lunii iunie au distrus podul de cale ferată  peste  râul Tărlung  din localitatea Budila, fapt care a dus la întreruperea circulației trenurilor pe ruta Brașov – Hărman – Întorsura Buzăului, de altfel singura cale de acces feroviar în zona Buzaielor. Odată cu suspendarea acestei rute feroviare, cei circa 50.000  locuitori - între care mulți navetiști, angajați în întreprinderi și instituții brașovene – au rămas  fără cel mai  ieftin și comod mijloc de transport. Singura modalitate de transport în comun către Brașov a rămas, după acest eveniment, autobuzul, asigurat de o companie privată.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.