ACTUALITATE 27 februarie 2018

Gerul nu îi sperie pe școlarii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 3658 vizualizări

Când vor lua în calcul autoritățile covăsnene posibilitatea suspendării cursurilor

În județul Covasna școlile rămân deschise zilele acestea, cu toate că autoritățile din București au decis ca luni și marți școlile să fie închise din cauza Codului Portocaliu de ger anunțat de meteorologi.

Chiar dacă cel mai probabil elevii covăsneni, asemenea celor bucureșteni, s-ar fi bucurat să aibă câteva zile libere chiar dacă vacanța a trecut, acest lucru nu se va întâmpla, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Covasna, ca urmare a unei decizii luate în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă reunit duminică la Prefectură.

„Programul este unul normal. Duminică am participat la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență la nivelul județului, organizat de către Prefectură și s-a decis că nu are sens ca deocamdată să fie suspendate cursurile. Totul e normal, nici din județ nu am primit semnalmente că ar fi probleme și să sperăm că aceste câteva zile de iarnă, de care noi suntem aici obișnuiți, nu o să ne creeze probleme și că totul se va derula în mod normal”, a declarat luni, pentru „Observatorul de Covasna”, inspectorul școlar general, Kiss Imre.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a spus luni, pentru Agerpres, că sistarea cursurilor  se va lua în calcul doar în cazul temperaturilor extreme.

„Deocamdată nu s-au înregistrat probleme deosebite, situația este sub control (...) Dacă temperaturile vor coborî foarte mult, deci dacă se vor înregistra temperaturi extreme, atunci punctual se va lua în discuţie suspendarea temporară a cursurilor”, a declarat Sebastian Cucu.

Anul trecut, cursurile au fost suspendate pe 10 ianuarie la Întorsura Buzăului, localitatea recunoscută ca Polul Frigului, mai degrabă din cauza frecvenței reduse a elevilor la ore, decât din cauza temperaturilor, deși cu o zi înainte s-a înregistrat minima anului, minus 32 grade Celsius.

Județul Covasna este sub Cod Portocaliu de ger de luni, 26 ianuarie, ora 03:00, până joi, pe 1 martie, la ora 10:00. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig, transmit meteorologii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.