ACTUALITATE 7 martie 2019

„Gaură” de aproximativ 12 milioane de lei în bugetul Primăriei Barcani

de Iulia Drăghici - Taraș | 894 vizualizări

Neplata taxelor și impozitelor lasă autoritățile fără bani pentru cofinanțarea proiectelor europene, spune primarul

Colectarea taxelor și impozitelor se desfășoară cu oarecare dificultate și la Primăria Barcani, ca de altfel la multe alte primării covăsnene și nu numai. Anual, doar 30% dintre locuitori ajung să beneficieze de reducerea oferită pentru plata integrală până la 31 martie, conform legii. Astfel, în ultimii ani, bărcănenii au adunat datorii totale de până la 12 milioane de lei din neplata taxelor și impozitelor, potrivit primarului Gheorghe Marin.

Autoritățile locale fac astfel apel către cetățeni să își achite dările la stat și punctează că banii sunt necesari pentru plata cofinanțărilor obligatorii care trebuie suportate din bugetul local în marile proiecte de infrastructură.

Avem în jur de 5 milioane de lei doar din amenzi, rămășițe. La taxa auto, vreo 2 milioane. Per total, celelalte impozite, încă vreo 5. Banul ăla trebuia încasat atunci, nu acum. Sunt datorii de 4 – 5 ani. Dar așa e toată țara”, a declarat miercuri, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, primarul din Barcani, Gheorghe Marin.

Totodată edilul a punctat că și la salubritate s-au adunat datorii de aproape un milion de lei din facturile restante.

 „Nu tot omul poate să plătească tot impozitul odată. Dar măcar trimestrial dacă și-l plătește, nu e greu. Și la salubritate s-au strâns niște bani. Noi am plătit, UAT-ul, ca să meargă, să nu intre iar în faliment, dar noi trebuie să recuperăm banii de la oameni, dar ei nu vor să plătească din urmă. Și acolo avem vreun milion de lei”, a mai spus primarul.

Până la 31 martie, cei care plătesc integral taxele și impozitele pe anul în curs beneficiază de o reducere de 10%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.