ACTUALITATE 1 iulie 2019

Garda Forestieră: lemn în valoare de peste 407.000 de lei, confiscat din Covasna și Alba

de Iulia Drăghici - Taraș | 813 vizualizări

Cele două societăți comerciale verificate au fost amendate cu aproximativ 50.000 de lei

Garda Forestieră Brașov a confiscat, în urma unor controale recente, 1.271 de metri cubi de materiale lemnoase (lemn de foc 187 mc și lemn rotund gater 1.084 mc), cu o valoare totală de peste 407.000 de lei și au aplicat contravenții de aproximativ 50.000 lei la două societăți comerciale din județele Covasna și Alba. 

În urma verificărilor efectuate prin aplicația Wood Tracking, privind emiterea avizelor de însoțire, s-a constatat că avizele de însoțire emise în perioada 01.12.2018-31.05.2019 au fost emise cu alte coordonate geografice decât cele corespunzătoare provenienței legale”, arată un comunicat de presă transmis vineri de Garda Forestieră Brașov. 

Controalele au fost efectuate de consilierii din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Transporturi Brașov. 

„În perioada următoare, Garda Forestieră Brașov va intensifica controalele în județele arondate acesteia, pentru verificarea respectării legislației silvice în vigoare, și rămâne principalul promotor în lupta cu tăierile ilegale”, mai arată comunicatul de presă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.