ACTUALITATE 28 aprilie 2020

Garda de Mediu Covasna a dat amenzi în trei luni cât altădată într-un an

de Iulia Drăghici - Taraș | 1094 vizualizări

Garda de Mediu Covasna arată, se pare, că inamicii naturii nu mai au o viață chiar atât de ușoară. Și asta pentru că valoarea amenzilor date de comisarii de mediu din județ în primele trei luni din 2020 se ridică la peste 403.000 de lei, în condițiile în care, în anii trecuți o sumă similară se rotunjea după 12 luni. 

Au fost aplicate 17 sancțiuni, dintre care: 5 avertismente și 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 403.500 de lei. Totodată, s-a dispus suspendarea activității la 2 unități care nu dețineau acte de reglementare, fiind înaintate trei propuneri de suspendare a actelor de reglementare către APM Covasna. Cea mai mare sancțiune aplicată de GNM- CJ Covasna a fost în valoare de 100.000 de lei. 

Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, respectarea condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar și a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamațiilor”, se arată în comunicatul de presă transmis luni redacției. 

Printre neconformitățile sesizate s-au numărat: eliminarea deșeurilor prin ardere, deversări de ape uzate în apele de suprafață, degradarea mediului prin depozitări/abandonări de deșeuri, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor și altele. 

În total, în primele trei luni din 2020 Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Covasna a realizat 64 de inspecții neplanificate.  

Bilanțul Gărzii de Mediu Covasna pe anul 2019 arăta că s-au aplicat 74 sancțiuni în valoare totală de 530.500 de lei. Deversările ilegale și deșeurile abandonate au fost printre neregulile constatate și atunci. 

În 2018, Garda de Mediu a efectuat aproape 490 de inspecții, care s-au lăsat și cu 76 de sancțiuni contravenționale, dintre care aproape 50 de amenzi, în valoare de peste 440.000 de lei. Nivelul a fost similar cu cel din 2017, când s-au dat tot aproape 50 de amenzi în cuantum total de peste 440.000 de lei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.