ACTUALITATE 12 iulie 2016

Garda de Mediu Covasna: 142 de inspecţii şi amenzi în valoare de 67 de mii de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 830 vizualizări

Comisariatul Judeţean Covasna al Gărzii Naţionale de Mediu a făcut public raportul de activitate pentru perioada 1 aprilie – 30 iunie.

Potrivit acestuia, GNM – CJ Covasna a efectuat 142 de inspecţii, 89 dintre acestea fiind făcute conform planului de controale şi alte 53 neplanificate. Mai mult, în această perioadă au fost aplicate 25 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 67 de mii de lei, cea mai mare fiind de 10 mii de lei, dată unei persoane fizice pentru că nu avea acte de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului.

„O pondere importantă în activitatea de control desfăşurată în perioada 1 aprilie – 30 iunie a avut-o rezolvarea reclamaţiilor/sesizărilor. Astfel, din cele 13 reclamaţii verificate, cele mai multe au vizat nerespectarea prevederilor de mediu în vigoare, respectiv deversări de ape menajere, poluarea unui pârâu, deversarea pe sol a dejecţiilor animaliere, eliminarea deşeurilor prin ardere, depozitarea deşeurilor pe malul pârâului, deversarea apelor reziduale în şanţurile de colectare a apelor pluviale, abandonarea deşeurilor pe sol, distrugerea păşunilor prin depozitarea masei lemnoase”, arată comunicatul trimis de GNM Covasna.

Eveniment cu risc pentru mediu

Informarea transmisă de Comisariatul Judeţean Covasna al Gărzii Naţionale de Mediu dezvăluie şi faptul că în această perioada a avut loc un singur eveniment cu risc pentru mediu. Este vorba despre un accident în care o autospecială care transporta marfă ADR s-a răsturnat. „În urma accidentului s-au scurs, pe lângă capacele de închidere a ambalajelor din plastic, cantităţi mici de acid sulfuric, hipoclorit de sodiu, afectând solul pe o suprafaţă de circa 6 mp şi circa 10 centimetri adâncime. În urma intervenţiei organelor abilitate, au fost descărcate substanţele periculoase de pe autospeciala răsturnată şi zona a fost delimitată pentru protecţie cu un şanţ în formă de semicerc. Cantitatea de sol afectată a fost dislocată, încărcată în container, transportată şi predată la o unitate autorizată pe linie de protecţia mediului, pentru a fi decontaminată”.

 

 

Teme articol: amenzi Garda de Mediu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un biclist pieton, 13 iulie 2016
Frectie la picior de lemn! Garda de mediu consuma banii publici... degeaba!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.