ACTUALITATE 25 august 2009

Garaje blocate după asfaltarea drumului

de Covasna Media | 730 vizualizări
Stratul de asfalt turnat de constructor a fost prea înalt şi nu mai permite deschiderea uşii garajelor

Amenajarea unei parcări în curtea interioară a blocurilor din str. Crângului – Bulevardul Grigore Bălan - Fabricii lea dat mari bătăi de cap unor cetăţeni care au garajul în acel loc, din cauză că stratul de asfalt turnat de constructor era prea înalt şi nu mai permite deschiderea uşii garajului. Proprietarul unuia dintre garajele cu pricina, Marcel Rădulescu, povesteşte că a dat cu şpaclul

Stratul de asfalt turnat de constructor a fost prea înalt şi nu mai permite deschiderea uşii garajelor

Amenajarea unei parcări în curtea interioară a blocurilor din str. Crângului – Bulevardul Grigore Bălan - Fabricii lea dat mari bătăi de cap unor cetăţeni care au garajul în acel loc, din cauză că stratul de asfalt turnat de constructor era prea înalt şi nu mai permite deschiderea uşii garajului.

Proprietarul unuia dintre garajele cu pricina, Marcel Rădulescu, povesteşte că a dat cu şpaclul mai bine de o oră în încercarea lui de a deschide uşa, dar nu a avut succes, astfel că s-a lăsat păgubaş şi a spus că oricum cel care i-a făcut dauna ar trebui să şi repare greşeala făcută.

Mai mult, spune acesta, să taie singur din asfalt i-ar putea crea probleme în sensul în care suprafaţa este înclinată în aşa fel încât la o ploaie apa i-ar intra în garaj.

Au tăiat din uşi

Potrivit cetăţeanului supărat, în acel spaţiu se găsesc 16 garaje, iar câţiva dintre vecinii de garaj au tăiat din uşile lor şi astfel au evitat problemele de după, dar nu ştie dacă au fost anunţaţi că acolo se va asfalta, sau de ce au făcut acest lucru.

„Eu plătesc taxă de concesiune la Primărie pe terenul pe care este garajul, pentru un bun al meu plătesc şi nu pot să-l folosesc. Ei au făcut, ei să desfacă, să taie pe cheltuiala lor, nu a mea, este bătaie de joc la adresa cetăţeanului“, spune revoltat Rădulescu. Acesta a admis că amenajarea parcării în acea zonă este un lucru foarte bun având în vedere că numărul maşinilor este în continuă creştere, dar nu poate trece cu vederea că nu-şi poate deschide garajul.

Tot legat de garaje, locatarul spune că după ce că i-au blocat uşa, a mai aflat şi că trebuie să renoveze garajul, în caz contrar fiind pasibil de o sancţiune contravenţională între 50 şi 150 de lei. Materialele de renovare se găsesc însă în incinta garajului blocat. „Scrisoare de avertizare n-au putut trimite, pentru renovare pot”, mai spune tot el.

Renovarea garajelor, obligatorie

Astfel, pentru renovarea garajului fiecare dintre proprietarii de acolo ar trebui să plătească 363 de lei, solicitarea Biroului de Gospodărire Comunală fiind transmisă conform hotărârii locale care spune că locuitorii din municipiu şi satele aparţinătoare au obligaţia de a asigura îngrijirea imobilelor aflate în proprietatea sau folosinţa lor.

Marcel Rădulescu a afirmat că la şedinţa unde s-a decis renovarea garajelor au participat numai 6 persoane din cele 16 şi a precizat că din afişul care probabil anunţa întâlnirea a găsit doar o urmă de scoci şi nu a fost înştiinţat despre organizarea acesteia.

Ana Sidon

Teme articol: blocaj asfaltare garaje lucrate
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
titi, 26 august 2009
dupa cate vad sunt cel putin 10 garaje.nici unul din proprietari nu s-a interesat cum se vor deschide usile dupa asfaltare?nu cred ca au turnat asfaltul in 10 minute.
alt cetatean suparat, 26 august 2009
In capat nu este o rigola, este umbra; acolo este doar asfalt si o frumoasa bordura! :)) Pai mi se pare normal sa ceara bani pentru renovare! Pai, ce?! Chiar totul pe de'a moaca in orasul asta? Ia sa citeste integral
Vali, 26 august 2009
Daca eu as avea garaj in fata blocului as rezolva cumva problema... poate cu un sac de ciment si putin nisip si felxul amintit de ziarist. Ar merita osteneala pentru un astfel de intrare in garaj... citeste integral
ziarist, 26 august 2009
Vai dle radulescu..pai se poate ? va fac astia strada ca.n palma si dvoastra veniti cu maruntisuri din astea. Da-ti usile de la garaj jos, puneti flexul pe ele si le scurtati. Castigati doua lucruri: citeste integral
Primar_la_Hetea, 26 august 2009
Cand va ploua toata apa se va scurge in garaj. Baietii destepti de la asfaltari: Noi muncim, nu gandim.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.