ACTUALITATE 6 iulie 2018

Gafa deputatului Goga, pusă pe seama stresului dinaintea unei întâlniri cu Dragnea

de Iulia Drăghici - Taraș | 1419 vizualizări

„Fac foarte multe pentru județ, chiar dacă am dat-o în bară acuma, un pic”, a spus Octavian Goga, parlamentarul

Adoptarea modificărilor la Codul Penal provoacă noi discuții în spațiul public, de această dată în jurul parlamentarilor care nu știu foarte clar ce anume au votat, cu ce scop și cum vor afecta aceste modificări populația țării. Acest lucru s-a văzut și într-un  videoclip postat vineri de Digi24, imagini care arată cum unii deputați s-au blocat când au fost rugați de reporter să numească trei dinte sutele de modificări pentru care ei înșiși și-au dat votul. Gafa de top a făcut-o chiar un deputat din județul Covasna. Octavian Goga a recunoscut, într-o declarație pentru Observatorul de Covasna, că a „dat-o în bară”, însă în apărarea sa, acesta a pus „declarația nefericită” pe seama stresului de a se afla înaintea unei întâlniri cu Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

„Mă aflam în fața biroului domnului Dragnea, urmând să intru la dânsul pentru niște discuții. Eram foarte îngândurat, foarte stresat că...vă dați seama, când te duci acolo ai câteva minute și trebuie să vorbești cât mai multe. Efectiv eram cu mintea acolo. A venit un domn și i-am dat o declarație nefericită. De fapt am dat trei declarații și supărător este că la treia am dat cinci puncte și a trecut numai una, dar asta mai puțin contează. Așa au vrut ei, asta e. Deci declarația a venit în urma unei stări de stres foarte mare și trebuia să intru să vorbesc în legătură cu problemele mele din județ”, a declarat vineri pentru Observatorul de Covasna, deputatul Goga.

Întrebat însă dacă ar putea spune și care sunt subiectele abordate în discuția cu Liviu Dragnea, acesta a precizat: „Nu, nu vreau că trebuie să am și acordul dânsului”.

„În legătură cu ceea ce am votat, am analizat foarte bine, am mers pe mâna colegilor mei de la Comisie”, a mai completat deputatul, însă nu înainte de a ne preciza câteva dintre schimbările din Codul Penal.

„Pot să vă spun, dacă vreți, și câteva puncte, efectiv și cele pe care le-am spus celor de la Digi, (sic!) care nu le-au dat efectiv. Era vorba de abuzul în serviciu, de neglijența în serviciu care nu mai e considerată infracțiune, de termenul din dosare, deci să nu mai depășească un an de zile că se prescrie. În legătură cu denunțul – să se pună în față denunțătorul cu cel denunțat mai puțin în cazurile de viol și... de viol și de... de... de...de violență. În cazul evaziunii, dacă omul își plătește...își plătește prejudiciul până la trimiterea dosarului în judecată să nu mai fie trimis dosarul. Cam ăstea”, ne-a mai spus Octavian Goga.

„Fac foarte multe pentru județ, chiar dacă am dat-o în bară acuma, un pic”

Deputatul Goga a ținut de asemenea să sublinieze faptul că, deși nu a comunicat în acest sens până acum, acesta desfășoară mai multe proiecte la nivel de județ și că își dorește „să vadă lumea că eu chiar fac câte ceva”.

Printre proiectele aflate în desfășurare se numără construirea unui nou centru cultural la Întorsura Buzăului (care mai are trei Case de Cultură, o Bibliotecă orășenească, un Centru Cultural în fostul sediul BCR și o clădire mastodont în centrul orașului ce urmează a fi reabilitată prin fonduri europene și care va servi tot unui spațiu de cultură), crearea unui sistem de inventariere a lemnului abandonat în pădure, burse în România pentru elevi de clasa a 9-a din Republica Moldova la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe sau reabilitarea Monumentului Ostașului Român din Sfântu Gheorghe.

„Suntem în fază avansată cu crearea unui centru cultural gen Toplița în Întorsura Buzăului, unde se va prelua clădirea fostelor Finanțe de către Ministerul Culturii și vrem să creăm un centru cultural exact ca cel de la Toplița. Centrul Cultural Arcuș de la Sfântu Gheorghe vrem să îl transformăm și să facem unul la fel ca cel din Toplița. Vrem să îl mutăm la Întorsura Buzăului. Dacă va rămâne și cel din Sfântu, asta urmează să vedem. (...) Dacă nu se schimba ministrul Culturii, era gata acum. Vrem ca anul ăsta se încheie proiectul. Fostul ministru a promis că încearcă să ne dea 10 miliarde pe an pentru chestia asta. (...) Am creat un sistem de inventariere a lemnului abandonat în pădure. Efectiv asta a fost făcută de către mine. Se inventariază lemnul rămas în pădure și se comercializează la un preț de 10, 20 de lei căruța, ceea ce îi ajută foarte mult pe cei săraci. Deci problemă rezolvată de mine, efectiv! Pe urmă m-am implicat în asfaltarea drumului Dobârlău – Teliu. Am trecut sâmbăta și în următoarea joi a fost asfaltat. Eu nu am știu de ce se întâmplă acolo. Pe urmă, am obținut finanțarea a trei clase de copii din Republica Moldova. Am obținut burse, acum suntem în faza de a găsi copiii. Va fi o clasă la „Mihai Viteazul” și două la „Brâncuși”. Am găsit efectiv și firme care să vină să le dea contract după ce își termină studiile, pe lângă bursa finanțată de stat. (...) Consider că aceasta este o treabă benefică pentru județ. (...) În legătură cu Statuia (n.red. Monumentul Ostașului Român), am fost la Primărie (n.red. Sfântu Gheorghe), mi-au spus că cine se ocupă, am fost la doamna arhitectă. Mi-a spus dânsa să caut o firmă, să fac o evaluare cam cât ar costa. La ora actuală, ca să se renoveze și să se facă cum trebuie, ar fi în jur de 800.000 de lei. Cei din Sfântu Gheorghe au mărit prețul de la 240.000 de lei la 290.000, ceea ce este foarte puțin. Eu am vorbit cu doamna premieră (sic!). Urma să duc o cerere la dânsa din partea Primăriei. Nu am mai apucat, că am avut acum altele, dar urmează să mă ocup”, ne-a mai spus deputatul Goga, precizând că speră ca în Anul Centenarului reabilitarea Monumentului să fie demarată și încheiată. „Am vorbit deja cu premiera (n.red. sic!), i-am arătat calculele, i-am arătat cum arată statuia și a zis că mă ajută”.

„Sunt alături de locuitori. Nu a venit cineva la mine să îmi zică și să nu-l ajut. Deci fac foarte multe pentru județ, chiar dacă am dat-o în bară acuma, un pic”, a încheiat deputatul.

Deputatul Octavian Goga se află la primul său mandat de parlamentar, ca urmare a redistribuirii voturilor, după alegerile din 2016. Atunci, acesta a candidat pe listele PMP, însă la un an după preluarea mandatului a trecut la PSD. 

Sursa foto, video: Digi24. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.