ACTUALITATE 16 iunie 2010

Furturi de lemn pe drumurile comunale

de Covasna Media | 176 vizualizări
Poliţiştii covăsneni au confiscat în ultimele zile mai mulţi metri cubi de lemn şi 11 arbori de esenţă de salcâm, după ce au descoperit că cei care aveau lemnul asupra lor nu puteau prezenta acte de provenienţă. La Băţani, poliţiştii au fost anunţaţi de un localnic despre faptul că R. Dezideriu, din localitatea Băţanii Mici, tăiase 11 arbori de esenţă salcâm, aflaţi pe fâneaţa sa cu vegetaţie forestieră. Oamenii legii îl

Poliţiştii covăsneni au confiscat în ultimele zile mai mulţi metri cubi de lemn şi 11 arbori de esenţă de salcâm, după ce au descoperit că cei care aveau lemnul asupra lor nu puteau prezenta acte de provenienţă.

La Băţani, poliţiştii au fost anunţaţi de un localnic despre faptul că R. Dezideriu, din localitatea Băţanii Mici, tăiase 11 arbori de esenţă salcâm, aflaţi pe fâneaţa sa cu vegetaţie forestieră. Oamenii legii îl cercetează acum pe bărbat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori nemarcaţi.

Un alt bărbat, R. Petru-Claudiu, din localitatea Lancrăm (Alba), a fost prins de poliţiştii de la Combaterea Delictelor Silvice în timp ce transporta pe DC 14, pe raza localităţii Comandău, cu o autoutilitară care tracta o remorcă, peste 44 mc lemn rotund, esenţă răşinoase.

Conducătorul auto nu a putut să prezinte documente legale de provenienţă, avizul de însoţire aferent cantităţii transportate şi prezentat neavând înscrisă în cuprinsul său provenienţa legală a materialelor lemnoase, încălcându-se astfel prevederile legale în vigoare.

S-a întocmit un proces verbal de constatare a contravenţiei, care a fost înaintat Ocolului Silvic Comandău, în vederea stabilirii cuantumului amenzii, în vreme ce cantitatea de 44,04 mc de lemn a fost ridicată în vederea confiscării.

M. Dorel din comuna Zagon a fost prins de poliţişti în timp ce transporta pe acelaşi DC 14, pe raza localităţii Comandău, cu ajutorul unei autoutilitare cu remorcă, 41,773 mc lemn rotund esenţă răşinoase. Bărbatul nu avea asupra sa documente legale referitoare la provenienţa lemnului, drept pentru care s-a întocmit proces verbal de constatare a contravenţiei, care a fost înaintat Ocolului Silvic Comandău în vederea stabilirii cuantumului amenzii, iar cei 41,773 mc de lemn rotund au fost ridicaţi în vederea confiscării. (M.V.)

Sursa foto: olx.ro
Teme articol: furt lemn
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.