ACTUALITATE 29 ianuarie 2018

Hoți de lemne prinși în fapt

de Iulia Drăghici - Taraș | 862 vizualizări

Delicte silvice constatate la sfârșit de săptămână de polițiștii covăsneni 

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, o patrulă mixtă aflată în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu a depistat, între localitățile Araci și Hăghig, trei atelaje cu tracțiune animală în care era transportat material lemnos. La vederea oamenilor legii persoanele aflate în vehicule au încercat să fugă, însă după urmărirea lor s-a reușit imobilizarea a trei bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani.

Din verificările efectuate s-a stabilit că lemnul transportat de aceștia fusese tăiat ilegal și sustras din pădurea de pe raza comunei Vâlcele. S-au confiscat 3 mst de material lemnos, vehiculele folosite pentru transport, două topoare și un ferăstrău mecanic folosite la săvârșirea faptelor, iar cei trei bărbați sunt cercetați pentru tăiere ilegală și furt de material lemnos.

În aceeași zi, polițiștii din Sita Buzăului au identificat un bărbat de 41 de ani care a tăiat fără drept un arbore de pe o pășune împădurită, iar materialul lemnos l-a transportat la domiciliu. Se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

Duminică, 28 ianuarie 2018, polițiștii au identificat  doi bărbați de 34 și, respectiv, 26 de ani, care transportau material lemnos fără a deține documente legală de proveniență sau transport. Cei doi au fost sancționați cu amenzi contravenționale, iar materialul lemnos ridicat în vederea confiscării. Verificările sunt continuate de polițiști pentru a stabili cu exactitate proveniența lemnului.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.