ACTUALITATE 23 noiembrie 2022

Fuego, invitat la un spectacol cu ocazia inaugurării monumentului dedicat poetului Mihai Eminescu, la Covasna

de Daniela Luca | 1464 vizualizări

Intrarea la eveniment este liberă 

Un monument dedicat poetului naţional Mihai Eminescu va fi dezvelit pe 30 noiembrie în oraşul staţiune Covasna. Evenimentul va include alocuțiuni, un program cultural, depuneri de flori și se va încheia cu un spectacol patriotic de muzică și poezie, intitulat „Omagiu lui Eminescu”, care îl va avea ca invitat pe Paul Surugiu – Fuego.

„Suntem bucuroși și cu sentimentul datoriei împlinite să anunțăm că în orașul Covasna, județul Covasna, de Ziua Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, în ajunul Zilei Naționale a României, orele 12:00, în Parcul Tineretului din Voineștii Covasnei, se va sfinți și se va dezveli Monumentul de for public «Mihai Eminescu». Bustul din bronz al poetului și unionistului înflăcărat, Mihai Eminescu, este realizat de către sculptorul, profesor Ioan Cândea, din Sibiu. Portretul monumental îl reprezintă pe Mihai Eminescu tânăr, cu chipul senin, detașat de lumea materială, portret care reușește într-un mod admirabil să-i redea privirea de dincolo de stele. Inițiativa edificării acestui monument de for public aparține doctorului Nicolae Enea, consilier local al orașului Covasna”, transmit organizatorii. 

Costurile lucrării au fost acoperite din donaţii şi sponsorizări, iar Primăria Covasna a contribuit cu 10.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă, semnat de consilierul local și doctorul Nicolae Enea.

După intonarea imnului României de către corul bărbătesc „Voineștenii’’ din localitate, salutul de bun venit adresat celor prezenți de către Vasilica Enea, secretar general al orașului Covasna, și sfințirea monumentului de către preoții ortodocși din localitate, va urma o serie de alocuțiuni susținute de persoanele care au contribuit la realizarea lucrării. 

„După momentul alocuțiunilor vom participa la programul cultural oferit de către preșcolarii: Raida Păstrăvanu, Sütő Zselyke, Kertész Kristóf și Nagy Bence, elevii: Maria Cășunean Vlad, Ioana Bunghez, Andrei Ciocârlan, Elena Cășunean Vlad și tânărul absolvent de învățământ superior, Alexandru Gabriel Bocirnea din orașul Covasna, eleva Domnica Chicu din orașul Călărași, Republica Moldova, precum și de către interpretul de muzică populară Gheorghe Roșoga. Festivitatea de inaugurare se va încheia cu depuneri de flori și coronițe din partea celor ce își doresc acest lucru. Precizăm că s-a realizat și o carte de onoare în care toți doritorii vor avea posibilitatea să lase un gând, o impresie”, se arată în comunicatul de presă. 

Evenimentul de miercuri, 30 noiembrie, se va încheia cu un spectacol patriotic de muzică și poezie, intitulat „Omagiu lui Eminescu”, care îl va avea pe invitat pe Paul Surugiu – Fuego. Acesta va fi acompaniat de Vlad Crețu, la chitară, și de Vicențiu Perniu, la pian, mai transmit organizatorii, care precizează că intrarea este liberă. 

Sursă foto: Paul Surugiu-Fuego

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.