ACTUALITATE 23 martie 2018

FOTO/VIDEO Ziua Poliției, marcată anticipat la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1881 vizualizări

Polițiștii covăsneni au organizat un eveniment în memoria colegilor căzuți la datorie

Ziua Poliției Române a fost marcată vineri, începând cu ora 12:00, la sediul I.P.J. Covasna din strada K. Cs. Sandor cu un ceremonial religios, urmat de o festivitate de depuneri de coroane în memoria colegilor căzuţi la datorie.

„În anul 1822, la data de 25 martie, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica înmânează agăi Mihai Flipescu, în cadrul unei ceremonii, primul drapel al Agiei, cea care avea atunci atribuţiile corespunzătoare Poliţiei de azi. Steagul, simbol al suveranităţii statale, o înfăţişa pe Maica Domnului şezând pe un tron şi primind vestea naşterii Mântuitorului de la Sfântul Arhanghel Gavriil („Buna Vestire”).

Prin art. 49 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, ziua de  25 martie a fost stabilită ca fiind şi Ziua Poliţiei Române.

Ziua Poliţiei Române, sărbătorită concomitent cu una din cele mai importante praznice ale creştinătăţii ortodoxe marchează, prin semnificaţiile sale, alături de bucuria creştinească, sentimentul de încredere în valorile umane, moral-spirituale şi istorice naţionale.

Poliţiştii sunt cei care veghează zi și noapte pentru respectarea legii, siguranța și protejarea drepturilor cetățenilor şi răspund „prezent” atunci când semenii lor au nevoie de sprijin, îndrumare sau ajutor. Sunt oameni simpli care, prin atribuţiile ce le sunt conferite, au grijă de comunitate, punând binele cetățenilor înaintea interesului propriu”, arată o informare a polițiștilor cu privire la evenimentul de vineri.

Invitați din Republica Moldova și Ungaria  

La activitate au luat parte polițiști din Ungaria și din Republica Moldova.

Dacă pentru colegii de la Poliția Județului Bekeș din Ungaria, vizita în preajma sărbătoririi Zilei Poliției Române reprezintă o tradiție de ani de zile, polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Călărași din Republica Moldova sunt pentru prima dată în județul Covasna. Astfel, pe lângă dorința de a menține relațiile de bună colaborare și schimb de experiență cu colegii maghiari, în acest an se pun bazele unei astfel de relații și cu polițiștii moldoveni.

Delegațiile participă în aceste zile la festivitățile organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Covasna cu prilejul Zilei Poliției Române, dar au și ocazia să viziteze unele obiective din județ, precum și din împrejurimi.

Aceste relații de bună colaborare și schimbul de experiență sunt importante, atât pentru polițiștii covăsneni cât și pentru colegii din Republica Moldova și Ungaria, întrucât criminalitatea, putem spune, nu cunoaște frontiere”, arată un comunicat de presă transmis vineri de IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.