ACTUALITATE 30 iunie 2018

FOTO/VIDEO Podul de lemn de la Camping, luat de apele Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 4935 vizualizări

UPDATE: Și podul de lemn din Crivină, strada Castelului a fost luat de ape. 

La Întorsura Buzăului, marele pericol va trece dacă 2 sau 3 ore nu va mai ploua, spune primarul 

Râul Buzău este aproape de a ieși din matcă în zona Camping a orașului Întorsura Buzăului. Podul care făcea legătura dintre zona Stadionului orășenesc și strada Campingului, și care fusese distrus lunile trecute sub greutatea unui camion, a fost măturat de ape. Potrivit primarului însă, dacă nu va ploua un interval de 2, 3 ore, pericolul de inundații în zona Întorsurii Buzăului va trece.

„L-a luat apa, dar podul acela nu mai avea nicio referință pentru noi. Am făcut demersuri și cred că ne vor da bani pentru reconstrucția lui, dar cred că suntem în situația de a renunța la pod, pentru că e nevoie de bani pentru reconstruirea caselor. Țara este îngenuncheată de aceste ploi. O să îl refacem noi cu mijloacele noastre de lemn și vor veni și zile mai bune, dar acum țara are nevoie de înțelegerea tuturor”, ne-a declarat primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

„Cred că nu vom mai avea probleme, dacă nu mai plouă. (...) Buzăul a crescut 9 centimetri. (...) Pentru noi problema e de felul următor: ne mai trebuie câteva ore să se scurgă toată apa de încă acumulată pe versanți și nu mai avem probleme. Dacă în 2,3 ore nu plouă nu vom mai avea probleme”, a mai spus edilul.

Probleme importante în zona Întorsurii Buzăului au fost vineri în Floroaia Mare, când apele au inundat străzile și zeci de case.

Acesta a precizat că prioritățile autorităților locale vor fi acum să construiască sisteme de ape pluviale, pentru a evita astfel de situații pe viitor, chiar dacă asta va însemna să se renunțe temporar la reabilitarea trotuarelor sau la alte proiecte importante. 

Situația este critică și în zona Sita Buzăului, unde case din cinci localități au rămas încă de dimineață fără curent electric din cauza a doi stâlpi de medie tensiune căzuți în apă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.