ACTUALITATE 26 mai 2019

FOTO/VIDEO Covăsnenii votează în străinătate pentru o schimbare în bine

de Iulia Drăghici - Taraș | 1963 vizualizări

Peste 20% dintre covăsneni au ieșit la vot până la ora 14:00

La cozile formate la cele 441 de secții de votare din străinătate stau și covăsnenii plecați peste hotare pentru un trai mai bun. Nu contează că sunt nevoiți să își petreacă duminica prinși în cozi kilometrice, pentru că sunt nerăbdători să contribuie, prin votul lor, la o schimbare, care îi poată face să se întoarcă acasă.

Peste 125.000 de persoane și-au exprimat votul la scrutinul din 26 mai în secțiile amenajate în străinătate până la ora 14:00. Cozile sunt încă impresionante, iar la rând, sau printre cei care au votat deja, se regăsesc și covăsneni nevoiți să plece la muncă peste hotare pentru că și-au dorit un trai mai bun.

Vrem cu toții o schimbare în bine, iar deocamdată singură unealtă este votul. Un vot masiv al generației de azi va fi sigur o schimbare poate un record! Am stat o oră și jumătate în coadă, dar a trecut repede văzând atât de multă lume entuziasmată”, ne-a spus Codrin Dobrinaș, unul dintre covăsnenii care și-au exprimat votul departe de casă, la secția din Haga, Olanda.

E duminică. Aș putea să stau acasă, să merg la mare sau să dorm, că am ajuns acasă la 5:00. În schimb, la 8:30 am venit la vot. Pentru că vreau sa merg acasă. Vreau un viitor la noi în țară. Votez pentru un viitor mai bun și fericit, pentru libera exprimare, un sistem de educație românesc mai bun, corectitudine, schimbarea care începe acum, dezvoltarea segmentului de tineret, schimbarea actualei clase politice, combaterea șomajului, o țară mai sigură, locuri de muncă mai bine plătite, pentru corectitudine în Parlament, dar și pentru că vreau să îmi schimb viitorul. Acum știu că nimeni nu o va face în locul meu”, ne-a spus și Alexandru Ștefan, originar din județul Covasna, un tânăr care așteaptă de aproape 5 ore să își exprime dreptul la vot în fața unei secții din Antwerpen, Belgia.

În ceea ce privește situația din țară, până la ora 14:00 aproape 24% dintre cetățenii cu drept de vot s-au prezentat la urne pentru Alegerile Europarlamentare, adică peste 4,3 milioane de persoane.

Covasna și-a depășit statutul de codașă, înregistrat până la ora 10:00, fiind deja pe locul 6 de la coadă, cu 20,55% prezență la vot, înaintea județelor Vaslui (17,16%), Satu Mare (19,40%), Ialomița (19,57%), Botoșani (19,91%) sau Călărași (20,12%).

De cealaltă parte a clasamentului, conduce județul Ilfov, cu o prezență la vot de 28,84%, urmat de Cluj (27,76%), Sibiu (27,39%), Brașov (27,15%) și Constanța (26,39%).

Pentru Referendum au votat 19,32% dintre covăsnenii care s-au prezentat la vot. 

Statisticile se actualizează în timp real și sunt publicate pe site-ul Biroului Electoral Central, dar și pe CovasnaMedia.ro.

Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și Referendumul național au loc simultan, în data de 26 mai 2019, iar secțiile sunt deschise între orele 7:00 – 21:00.

Detalii despre secțiile de votare din județul Covasna, AICI.

Sursă video: Codrin Dobrinaș. 

Sursă foto: Codrin Dobrinaș și Alexandru Ștefan. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.