ACTUALITATE 1 decembrie 2017

FOTO/VIDEO Covăsnenii au învins, de Ziua Națională, ploaia

de Iulia Drăghici - Taraș | 2549 vizualizări

Ploaia care a căzut pe tot parcursul ceremonialului de Ziua Națională a României, de vineri 1 Decembrie, nu i-a speriat pe covăsnenii care au luat parte în număr mare la activitățile din Sfântu Gheorghe 

Cu toate că ceremonia oficială de celebrare a Zilei Naționale a României nu a fost cu mult mai spectaculoasă decât în alți ani, și mai ales în ciuda ploii care nu se mai oprea, sute de covăsneni au fost prezenți vineri dimineața în fața Statuii lui Mihai Viteazul din centrul orașului Sfântu Gheorghe pentru a marca, alături de autorități și cadrele militare, 99 de ani de la Marea Unire. 

Din cauza vremii nefavorabile, demonstrația aviatică oferită de Aeroclubul Teritorial Brașov, unul dintre evenimentele mult-așteptate de cetățeni, a fost anulată. Spectacol însă au făcut caii și călăreții de la Jandarmeria București, care au defilat mândri alături de ceilalți militari în cadrul paradei. 

În galeria foto de mai sus puteți să răsfoiți prin aproape 50 de imagini surprinse la ceremonia de la Sfântu Gheorghe.

De asemenea, în videoclipul următor veți putea vedea intonarea Imnului României, discursul episcopului Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Andrei, Hora Unirii în care s-au prins aproape toți cei prezenți, dar și o surpriză frumoasă pe care militarii Batalionului Vânători de Munte, „Cireșoaia” au oferit-o locuitorilor orașului Sfântu Gheorghe. 

 

Programele continuă până sâmbătă

Programul continuă la Sfântu Gheorghe și în alte localități din județ, unde au loc concerte și alte activități speciale de Ziua României. 

De la ora 16:30, Sala Sporturilor „Szabo Kati” Sfântu Gheorghe va găzdui un spectacol folcloric susținut de Alex Baciu, George Burnichi, Cora Munteanca, Amalia Chiper și taraful, Ansamblul Brâuleţul. În final va concerta și formaţia DJ Project și evenimentul se va încheia cu un foc de artificii. De la ora 19:00, Restaurant „Leonor Ballroom” are loc și Balul Unirii. 

Concertul DJ Project și al celorlați artiști menționați anterior, se desfășoară, de la ora 14:00 și la Sala Polivalentă din Târgu Secuiesc. 

Tot astăzi, de 1 Decembrie, la Covasna are loc, de la ora 17:00, spectacolul folcloric aniversar cu Florin Vasilică împreună cu grupul „Teleormanul" și Ion Creţeanu şi taraful său, la Casa Orășenească de Cultură. 

Sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 18:00 va avea loc și spectacolul „Seara Şlagărelor Româneşti la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe. 

La mulți ani, România!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.