ACTUALITATE 15 decembrie 2016

Fotograf din Întorsura Buzăului, premiat la nivel naţional

de Iulia Drăghici - Taraș | 3663 vizualizări

Un tânăr fotograf din Întorsura Buzăului, Cosmin Lăutar, va participa în perioada 17 – 18 decembrie la un atelier de editare susținut la București de unul dintre cei mai apreciați fotografi din România, Eduard Guțescu, după ce a câștigat la începutul lui decembrie un concurs online de fotografie.

Mai mult, portretul cu care Cosmin a obţinut primul loc în concursul naţional organizat de Guţescu i-a mai adus autorului şi calificarea în top 10 al celor mai bune fotografii ale zilei, în clasamentul realizat de revista online Professional Photographers.

„Sincer, nu ştiu să spun de ce a câştigat această fotografie, dar ce am observat eu este că oamenii reacţionează mai degrabă la fotografii care transmit un mesaj. Mie nu îmi place să fotografiez peisaje sau obiecte statice, ci oameni”, ne-a spus Cosmin Lăutar, în vârstă de 23 de ani, care practică fotografia de doar 3 ani. „Iubesc ceea ce fac, sunt extrem de pasionat și în același timp mă ajută să economisesc câte ceva pentru viitoare studii de specialitate. În urmă cu trei ani, din pură curiozitate, am pus mâna pe un aparat foto. Am fost fascinat de cât de ușor a fost să salvez pentru viitor momente atât de prețioase pentru mine. Atunci m-am decis că vreau să îi ajut și pe alți oameni să dea o formă vizuală amintirilor ca să le poată conserva pentru viitor”, a mai adăugat acesta.

În ceea ce priveşte concursul prin intermediul căruia Cosmin a câştigat accesul gratuit la cursului lui Eduard Guţescu, este util de subliniat că fotografiile câştigătoare au fost alese de un juriu, format din specialişti în fotografie.

Recomandări pentru fotografii reuşite

Acum, în preajma sărbătorilor, când fiecare dintre noi îşi doreşte să imortalizeze momentele de fericire alături de cei dragi, Cosmin ne oferă câteva sfaturi pentru fotografii cât mai reuşite: „În fotografie lumina contează cel mai mult. Dacă ai lumină acolo unde trebuie, poza e ca şi făcută. Mai contează foarte mult subiectul, dar şi cromatica aleasă. Îţi trebuie doar puţină pasiune şi dacă exersezi, începi să ai materiale tot mai bune”, spune acesta.

Teme articol: concurs fotografii fotograf
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.