ACTUALITATE 4 septembrie 2019

(Update) FOTO/ VIDEO Incendiu violent în Surcea

de Iulia Drăghici - Taraș | 13299 vizualizări

Intervenția pompierilor a durat aproximativ 10 ore  

Pompierii covăsneni au lucrat miercuri aproximativ 10 ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o șură din localitatea Surcea. Focul nu a produs victime, însă a făcut pagube însemnate. 

La faţa locului s-au deplasat peste 20 de pompieri cu cinci autospeciale cu apă şi spumă din subunităţile municipiilor Târgu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe.

Intervenția pompierilor militari  a durat aproximativ 10 ore şi a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile, dar și de lipsa surselor de apă în apropiere, „echipajele fiind nevoite să alimenteze de la câţiva kilometri autospecialele în repetate rânduri”, potrivit ISU Covasna. 

„Flăcările au afectat șura din lemn şi cărămidă pe o suprafaţă de circa 300 mp, aproximativ 8 tone de fân, 3 tone de porumb şi o căruţă. Din fericire, nu sunt pierderi de vieţi omenești sau animale, iar cauza probabilă a incendiului este în curs de cercetare”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.  

La sfârșitul lunii august, pompierii s-au confruntat cu o situație similară, când, din cauza unui scurtcircuit, un grajd din Vâlcele și șura din gospodărie au fost cuprinse de flăcări. Și atunci, salvatorii s-au luptat aproximativ 8 ore până au lichidat incendiul. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.