ACTUALITATE 26 martie 2018

FOTO Veteranii din jandarmerie, sărbătoriți la IJJ Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1183 vizualizări

Acțiunea deschide seria activităților planificate pentru Ziua Jandarmeriei Române

Sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Covasna a fost luni, 26 martie, gazda unui simpozion cu tema „Jandarmeria Română în anul centenarului Marii Uniri”, dar și a evenimentului „Ziua Veteranilor Unității”. Acțiunile au deschis oficial seria de evenimente planificate cu ocazia Zilei Jandarmeriei, marcată anual la data de 3 aprilie.

„Astăzi, 26 martie a.c., începând cu ora 10,00 la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna a avut loc un simpozion cu tema „ Jandarmeria Română în anul centenarului Marii Uniri”, activitate ce a deschis seria manifestărilor  planificate pentru sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române – 3 aprilie. La acest eveniment au fost invitaţi să susţinută prelegeri domnul profesor dr. Ioan Lăcătuşu, doamna profesor Florentina Teacă – consilier judeţean, preot dr. Sebastian Pârvu şi domnul Marius Stoica – directorul Direcţiei Judeţeane a Arhivelor Naţionale.

În continuarea acestui simpozion a fost sărbătorită „Ziua Veteranilor Unităţii”, eveniment la care au participat cadre militare aflate în rezervă, care şi-au desfăşurat activitatea  de-a- lungul timpului în cadrul inspectoratului. Cu acest prilej Jandarmeria Română organizează întâlniri cu cadrele militare aflate în rezervă, pentru a consolida spiritul de corp în cadrul generaţiilor de jandarmi şi pentru a-şi manifesta respectul pentru activitatea profesională a predecesorilor acestei unităţi.

Acestora le-au fost înmanate diplome aniversare şi li s-au prezentat felicitări pentru activitatea desfăşurată. Acest moment a constituit un bun prilej, pentru jandarmii aflaţi în rezervă, de a se reântâlni cu foştii colegi şi de a depăna amintiri”, arată un comunicat de presă transmis de IJJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.