ACTUALITATE 29 iunie 2018

FOTO&VIDEO Satul Floroaia Mare, inundat de ploaia torențială

de Iulia Drăghici - Taraș | 5532 vizualizări

Apa de jumătate de metru a pătruns în case

Ploaia torențială din ultimele ore a făcut prăpăd în unele gospodării din satul Floroaia Mare din Întorsura Buzăului. Într-o casă a pătruns apa de o jumătate de metru. De vină este, potrivit primarului, lipsa sistemului de ape pluviale din oraș.

„Satul e izolat. Nu se poate circula. Apa e până la genunchi”, ne-a scris un martor prin intermediul Facebook.

„Suntem aici, chiar în curtea celui căruia i-a intrat apa în casă. Avem drumuri distruse, dar nimic izolat. O să trebuiască găsim o soluție. Degeaba bagi 4 sau 5 miliarde pentru drumuri, dacă vine apa și le face praf. Nu avem sistem de ape pluviale. (...) Trebuie neapărat să le facem. (...) A fost apa de o jumătate de metru în casă la oameni. Acest cetățean are dreptate, nu cel care umblă prin bolovani”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Leca Băncilă, care a precizat că în prezent deși sunt drumuri distruse, acestea nu sunt blocate și nu sunt oameni izolați.

Probleme sunt și în alte zone din județ. Detașamentul de pompieri din Sfântu Gheorghe acționează pe strada Mikes Kelemen cu o motopompă, dar și pe strada Ciucului, la scoaterea apei din subsolul unei instituții publice.

 

 

Sursă foto/video: Mădălina Boc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.