ACTUALITATE 15 martie 2018

FOTO Pod din Întorsura Buzăului, prăbușit sub greutatea unui autocamion

de Iulia Drăghici - Taraș | 14970 vizualizări

Autoritățile susțin că de vină sunt apele care au șubrezit podul

Podul de lemn de peste Râul Buzău din Întorsura Buzăului, care face legătura între strada Campingului și stadionul orașului s-a dărâmat joi după-masă sub greutatea unui autocamion.

Potrivit autorităților locale, nu doar greutatea peste limita admisă a mastodontului a contribuit la distrugerea podului, ci mai ales volumul mare de apă care a curs pe sub pod, și care, de-a lungul timpului, l-a slăbit.

„Nu avea dreptul să circule pe pod, dar podul era garantat să reziste și așa. Nu a rezistat fiindcă a fost șubrezit de ape”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

Edilul a subliniat că acesta nu este singurul pod din zona orașului care are de suferit din cauza inundațiilor din ultima vreme. Un alt pod din localitatea Floroaia Mare a fost luat de ape zilele acestea. 

Primarul a spus de asemenea că în continuare va solicita fonduri de la Guvern pentru construirea unui pod nou, însă de această dată din beton. Un astfel de proiect a fost admis anul trecut pe lista de investiții a Guvernului, însă fondurile au fost retrase imediat. 

Nu au existat victime în urma evenimentului. Camionul încă nu a fost scos din apă pentru că este o operațiune extrem de dificilă, au mai precizat reprezentanții autorităților locale.

Șoferul a fost amendat de polițiști cu suma de 870 de lei pentru nerespectarea indicatorului care interzicea accesul autovehiculelor cu masa mai mare de o tonă.

Sursă foto: Răzvan Bularca, Feli Oltean și Observatorul de Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.