ACTUALITATE 10 noiembrie 2018

FOTO Parada Cârnaților 2018 și-a desemnat marele câștigător

de Iulia Drăghici - Taraș | 1125 vizualizări

Ienupărul este ingredientul care a făcut diferența, spun învingătorii serii

Organizația Femeilor din Ojdula și-a adjudecat marele premiu la a XVI-a ediție a Paradei Cârnaților. Ingredientul care le-a adus succesul este ienupărul, au declarat sâmbătă seara câștigătorii. Echipa din Ojdula este astfel calificată la Festivalul Cârnaților de la Békéscsaba din Ungaria, evenimentul care a și dat ideea inițierii unui astfel de în România, primul de acest fel în urmă cu 16 ani.

Organizația Femeilor din Ojdula s-a aflat la prima participare în concursul gastronomic, iar câștigarea marelui premiu a venit ca o surpriză pentru participante, au mai spus, emoționate, acestea. Dacă învingătoarele vor fi de acord, rețeta câștigătoare va fi preluată, iar deliciosul cârnat va fi preparat și vândut în lanțul de magazine Bertis.

La concursul de făcut cârnați, desfășurat sâmbătă, 10 noiembrie, la Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe au participat 38 de echipe. De asemenea, și la competiția de făcut sarmale, desfășurată în același loc, alte 11 echipe s-au întrecut în preparate care mai de care mai delicioase.

Juriul a fost format din cei doi co-preşedinţi: Falvai János, head chef în restaurantele grupului Bertis, şi Mădălina Santa, experimental chef, food stylist, dr. Sikó Barabási Sándor, director al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Könczei Csaba, director executiv – Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Covasna, Uhrin Sándor (Ungaria) – vicepreședinte al Asociației Clubul Csabai Kolbász şi Oana Irina Coantă, co-proprietar și manager Bistro de l'Arte Brașov.

Detalii de la evenimentul derulat sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, în ediția de luni, 12 noiembrie, a ziarului Observatorul de Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.