ACTUALITATE 25 noiembrie 2018

FOTO O sută de români din Covasna au pornit spre Alba Iulia

de Iulia Drăghici - Taraș | 6857 vizualizări

Înainte de plecare Părintele Vasile Antonie Tămaş a rostit rugăciunea de călătorie

O sută de români din județul Covasna au pornit duminică dimineața din Vâlcele spre Alba Iulia într-un marș de cinci zile, reconstituind astfel traseul parcurs de înaintașii lor care au participat la Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918. Participanții vor străbate cu căruțele și pe jos 238 de kilometri. Marșul se desfășoară în perioada 25 noiembrie-1 decembrie.

Cei o sută de români au plecat din județul Covasna și vor traversa astfel județele Brașov, Mureș, Sibiu și vor intra capitala de suflet a românilor, în Alba Iulia, în dimineața zilei de 1 decembrie.

Participanții au pornit la drum binecuvântați de rugăciunea de călătorie rostită înainte de plecare de Părintele Vasile Antonie Tămaş din Vâlcele.

„Dumnezeu să primească sfânta rugăciune. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți. Dumnezeu să ne facă parte numai de bine pe traseu și să ne ferească, așa cum frumos am spus în rugăciune, de vrăjmașii văzuți, pentru că iată sunt, dar și de vrăjmașii nevăzuți, adică de orice fel de gând viclean care poate apărea în cugetul nostru”, a spus Părintele Vasile Antonie Tămaş.

„Le urez să aibă drum bun și să ajungă cu bine. Să dea Dumnezeu ca această bucurie să o poată simți și înaintașii noștri peste o sută de ani”, ne-a spus solistul de muzică populară, Cristian Fodor, prezent și el duminică la Vâlcele. 

„Delegația” a staționat la cimitirul eroilor de la Araci unde a depus o coroană. Pe tot parcursul traseului aceștia vor depune coroane de flori cu tricolor la monumente istorice.

Marșul este finanțat  de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Detalii și declarații interesante, în ediția de luni, 26 noiembrie a ziarului Observatorul de Covasna. 

Imagini în galeria foto de mai sus. 

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.