ACTUALITATE 1 decembrie 2018

(Update) FOTO Nightlosers: concert incendiar, în cea mai geroasă noapte din an

de Iulia Drăghici - Taraș | 955 vizualizări

În ciuda frigului de nedescris din cea mai geroasă noapte din iarna aceasta, formația de blues ardelenesc Nightlosers a oferit la Sfântu Gheorghe un spectacol incendiar în aer liber, în curtea localului Szimpla. S-a cântat, s-a dansat, s-a râs: cu alte cuvinte, artiștii, adevărați profesioniști, au oferit zecilor de participanți, care au îndurat gerul de dragul lor, amintiri de neuitat.

Înființată în 1994, trupa NIGHTLOSERS cântă „blues ardelenesc”, adică un etno blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale bluesului american sunt piperate cu  intervenții etno române, maghiare și țigănești. Toate aceste ritmuri sunt montate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care „un grup de țărani ardeleni” a ajuns întâmplător pe o scenă. În cei peste 20 de ani de existență, Nightlosers a concertat la festivaluri din aproape toate domeniile în Europa, dar și în orașe din SUA și Canada.

Evenimentul din 30 noiembrie a fost organizat de Asociația Pentru Comunitate și Observatorul de Covasna, în parteneriat cu Asociația de Tineret Ecou și Szimpla, în cinstea Anului Centenar.

Foto: Radu Goicea.

Mai multe imagini, în galeria foto. 

Sursă foto: Radu Goicea. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.