ACTUALITATE 6 decembrie 2021

FOTO Moș Nicolae s-a întâlnit cu elevii care au mers la școală pe traseele Pedibus

de Iulia Drăghici - Taraș | 1282 vizualizări

Luni dimineața a fost înregistrat un număr record de participanți

Elevii din Sfântu Gheorghe care au ales ca luni dimineață, pe 6 decembrie, să meargă pe jos la școală pe traseele Pedibus au avut parte de o surpriză: au fost întâmpinați de Moș Nicolae.

Coordonatorii programului spun că în această zi s-a înregistrat un număr record de participanți.

În această dimineață, un număr record de elevi s-au alăturat traseelor Pedibus, având parte și de o surpriză. Cei peste 200 de copii au fost întâmpinați de însuși Moș Nicolae. Acesta i-a așteptat în Parcul Elisabeta și la Școala Gimnazială „Nicolae Colan” încărcat cu multe daruri și nerăbdător să le transmită cât de mândru este de elevii care merg în fiecare dimineață pe jos la școală!”, se arată pe pagina de Facebook a programului Pedibus.

Programul Pedibus, inițiat de Primăria Sfântu Gheorghe, dorește să îi motiveze pe elevii din oraș să meargă la școală pe jos, pentru că „mersul pe jos este cea mai sigură, cea mai sănătoasă și cea mai distractivă metodă de a începe ziua”, spun coordonatorii. Acesta a debutat în 17 mai a.c.. Demersul a pornit și din dorința de a oferi o alternativă părinților care dimineața își duc copiii cu mașina la școală.

De-a lungul acestei perioade de mai bine de șase luni de când se derulează programul, copiii au fost însoțiți de peste 200 de voluntari, persoane din diverse domenii: sportivi, consilieri locali, actori, reprezentanți ai presei locale, specialiști în turism, polițiști ai Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna, angajați ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Covasna, din cadrul Agenției Naționale Antidrog, reprezentanți ai bisericii reformate și angajați ai Căminului de bătrâni „Zathureczky Berta”, voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez, medici, asistenți medicali și infirmiere din cadrul Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf”, angajați ai Consiliului Județean și ai Prefecturii Covasna și alții.

Pe viitor, coordonatorii au de gând să extindă și mai departe programul, cu mai multe trasee, dar și să încheie parteneriate cu școlile, respectiv să intre în legătură cu părinții, în rândul cărora să promoveze beneficiile acestui demers atât de îndrăgit.

Sursa foto: Facebook/ Pedibus/ Kristó-Gothárd Hunor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ibolya Ilyés, 7 decembrie 2021
Felicitări, Moş Nicolae!
Bravo, Copii şi Părinți!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.