ACTUALITATE 24 noiembrie 2018

FOTO Maratonul Marii Uniri, în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1225 vizualizări

Cei doi alergători ai Maratonului Unirii au pornit  în această dimineață pe traseul ce va fi parcurs între localităţile Întorsura Buzăului şi Braşov. Înainte de a pleca, au fost primiți la sediul Primăriei Oraşului Întorsura Buzăului de prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, de primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, dar și de primul-adjunctul inspectorului şef al Jandarmeriei Covasna, colonelul Cristian Dragomir.

Cei trei i-au felicitat pentru efortul depus în atingerea obiectivului propus prin proiect și le-au urat „Drum bun!” în continuare.

În a 7-a zi de desfășurare a „Maratonului Marii Unirii",vineri, 23 noiembrie, cei doi protagoniști, plutonierul major Onofrei Cristian din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunarea de Jos” Galaţi şi fruntaşul Vlasie Alexandru din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei" Galaţi au ajuns în județul Covasna. 

În cadrul acestui proiect, cei doi participanți, refac, prin alergare, în cele 15 zile, traseul dorobanţilor Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi, la 100 de ani de la Marea Unire, parcurgând Garnizoanele Focşani, Buzău, Covasna, Braşov, Făgăraş, Sibiu şi Alba Iulia.

În zona localității Crasna cei doi au fost întâmpinați de jandarmi covăsneni, care i-au însoți pe traseul până în orașul Întorsura Buzăului, unde au poposit pentru o seară. Trei jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Târgu Secuiesc li s-au alăturat, alergând împreună.

Pe parcursul acestui traseu au fost primiți de primarii din Întorsura Buzăului și Sita Buzăului, care le-au adresat felicitări pentru implicarea și efortul depus în cadrul acestui proiect.

Vineri maratoniștii unirii au alergat 46 de km, pe traseul Nehoiu – Întorsura Buzăului.

Sursa: Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.