ACTUALITATE 3 decembrie 2018

FOTO Județul Covasna a dat startul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă

de Iulia Drăghici - Taraș | 639 vizualizări

Prima lumânare de Advent a fost aprinsă duminică la Sfântu Gheorghe, dar și în alte localități din județ, printre care și Covasna sau Baraolt. Astfel, pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au intrat în linie dreaptă.

La Sfântu Gheorghe a fost al nouălea an când s-a amplasat în centrul municipiului o coroană uriașă de Advent, realizată de artiști locali. Prima lumânare a fost aprinsă astfel în 2 decembrie, în prezența a sute de persoane, de însuși primarul Antal Árpád.

Potrivit programului, la sărbătoare au participat formația Classical din Sfântu Gheorghe, corul Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”, Gyurka Attila de la Liceul de Artă „Plugor Sándor” și David Duculeț cu elevii claselor mici ale Colegiului Național „Mihai Viteazul”.

De-a lungul anilor, aprinderea lumânărilor de Advent a devenit una dintre sărbătorile sociale importante ale orașului. Cu această ocazie, s-au aprins oficial și luminile decorative.

 Cei prezenți au primit și ceai fierbinte și turtă dulce.

Evenimente similare au avut loc tot duminică și în orașul Covasna, cât și la Baraolt.

Conform tradiției, cele patru lumânări din coroana de Advent sunt aprinse succesiv în fiecare duminică rămasă până la Crăciun.

Tot în perioada următoare, 14 – 23 decembrie, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe va fi organizat și Târgul de Crăciun.

Sursă foto: Kocsis-Boldizsár János, Vargyasi Levente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.