ACTUALITATE 18 februarie 2017

FOTO: Incendii majore cu victime, vineri și sâmbătă în două localități din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1352 vizualizări

Două incendii puternice au izbucnit vineri după-amiaza și sâmbătă noaptea pe raza județului Covasna, la Bicfalău, respectiv la Boroșneu Mic. Evenimentele au produs patru victime, cu intoxicații cu fum sau arsuri. Două dintre acestea au fost tratate la fața locului și altele două au fost transportate la spital de echipajele SAJ și SMURD. Pompierii covăsneni au luptat în total peste 11 ore pentru pentru lichidarea incendiilor, care au făcut pagube majore în cele două gospodării din județ.

La Bicfalău a ars un depozit de furaje

Un depozit de furaje, care servea și ca adăpost de animale, a fost cuprins de flăcări vineri, 17 februarie a.c. în localitatea Bicfalău. Incendiul a fost anunțat la 112 în jurul orei 13.

Două persoane, o femeie în vârstă de 79 de ani și un bărbat de 29 de ani, au suferit intoxicații cu fum. Paramedicii prezenți la incediu le-au acordat la fața locului primele îngrijiri medicale, iar starea victimelor nu a necesitat transportarea la spital.

Șapte tone de fân balotat, șase tone de fân nebalotat, 300 de kg de cereale și câteva obiecte de mobilier casnic au fost distruse de pe urma incendiului, care, din primele cercetări, se pare că ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului (ISUJ) Covasna, la fața locului au intervenit două autospeciale cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, operate de 13 subofițeri de la ISU Sfântu Gheorghe și 9 pompieri voluntari de la Ozun.

Pompierii s-au întors la bază după circa șase ore, în jurul orei 19.

La Boroșenu Mic două victime au necesitat transportarea de urgență la spital

Cel mai probabil din cauza unui coș de fum, o casă și o șură au luat foc vineri spre sâmbătă noaptea, puțin după miezul nopții, în localitatea Boroșenu Mic. Astfel, pompierii care abia se întorseseră la bază de la incendiul din Bicfalău au fost nevoiți să se deplaseze la stingerea celui de-al doilea incendiu.

O șură gospodărească de 300 de metri pătrați, dar și 30 de metri pătrați din casa de locuit au fost distruse de incendiu. 30 de tone de fân balotat, o cușcă cu 20 de găini, dar și câinele familiei au căzut pradă flăcărilor.

Mai mult, un bărbat în vârstă de 89 de ani și o femeie de 75 de ani au fost transportați la spital. Bărbatul a suferit arsuri și a fost dus de urgență de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din Brașov, iar femeia a fost transportată de un echipaj SMURD la UPU Sfântu Gheorghe.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, două autoturisme de primă intervenție și comandă, operate de 16 oameni, 14 subofițeri și doi ofițeri. Și Poliția a avut la fața locului doi reprezentanți.

Stingerea incendiului a durat peste cinci ore și de această dată, pompierii revenind la bază în jurul orei 5:23, transmit reprezentanții ISUJ Covasna.

FOTOGRAFII DE LA INCENDIUL DIN BICFALĂU

Incendiu Bicfalau3

Incendiu Bicfalau2

Incendiu Bicfalău

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.