ACTUALITATE 22 decembrie 2018

FOTO Dotări noi la ISU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1296 vizualizări

În această săptămână, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna au intrat două ambulanțe SMURD - tip B2 4x4 și o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime (autoscară).

Cele două ambulanţe SMURD au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 - „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”.

Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, sistemul integrat de urgență va beneficia de o îmbunătățire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților fiind asigurate la standarde ridicate.

Autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime a fost achiziționată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020, și are drept scop consolidarea rezilienței la dezastre, prin îmbunătățirea capabilității de răspuns la situațiile de urgență generate de cutremure, alunecări de teren, eșecul utilităților publice, accidente tehnologice, inundații și incendii.

SURSA: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.