ACTUALITATE 30 iunie 2018

FOTO Curți și case inundate, unele chiar izolate și în Dobolii de Jos

de Iulia Drăghici - Taraș | 1320 vizualizări

Mai multe curți și locuințe din satul Dobolii de Jos al comunei covăsnene Ilieni se află sub ape în urma inundațiilor, iar potrivit primarului unele case sunt și izolate. Oamenii din zonă spun că problema inundațiilor ar fi apărut după modernizarea unui drum din sat, care a dus la stricarea unui pod util în zonă.

„Suntem în intervenție. Tragem apa din pivnițe cu motopompe. ISU e în Dobolii de Jos. Sunt inundate și izolate mai multe case și trebuie să intervenim”, a declarat primarul din Ilieni, Fodor Imre, care însă nu a avut timp să ofere și alte detalii.

Pe de altă parte, oamenii spun că nu doar natura ar fi contribuit la dezastru, ci și autoritățile, care au stricat un pod în momentul când strada a fost asfaltată.

„După ce au asfaltat drumul s-a întâmplat problema asta. Era un pod pe unde se scurgea apa, dar autoritățile l-au stricat și de atunci se tot inundă zona. Dar acum sunt mai multe case sub ape”, ne-a declarat proprietarul unei astfel de case din Dobolii de Jos.

Județul Covasna este sâmbătă, 30 iunie, sub cod roșu de inundații. Cele mai mari probleme sunt la Lunca Mărcușului, unde aproape 100 de persoane au fost evaluate, dar și la Băcel, unde alte 77 de persoane și-au găsit adăpost din calea apelor la rude sau în locațiile puse la dispoziție de autorități. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.