ACTUALITATE 7 august 2018

FOTO Cum merg lucrările la drumul național 11B, singurul din județ încă închis din cauza inundațiilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1367 vizualizări

Porțiunea de drum dintre Valea Seacă și Cătrușa, închisă din 30 iunie, va rămâne închisă încă cel puțin 2 luni

Lucrările la DN11B au avansat în ritm alert, spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care anunță că în prezent se lucrează la așezarea digului de gabioane care va proteja drumul de apă.

„Din fericire vremea a ținut cu noi în ultima săptămâna așa că lucrările pentru repararea DN11B, în județul Covasna, avansează într-un ritm alert. Acum se lucrează la așezarea digului de gabioane care va proteja drumul de apă în viitor.

Drumul național 11B, care face legătura între Târgu Secuiesc (CV) și Cozmeni (HR) a fost închis circulației rutiere la sfârșitul lunii iunie, după ce corpul drumului a fost rupt în două locuri de inundațiile din zona. Reparațiile vor dura cel puțin încă doua luni”, arată o informare publicată marți pe pagina de Facebook a Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Brașov.

Lucrările în zonă vizează refacerea de la zero a întregului sistem rutier pe două tronsoane de drum, însumând aproximativ 200 de m și reconstrucția unui podeț. Refacerea drumului a început în a doua săptămână a lunii iulie a.c..

DN11B, care face legătura între Târgu Secuiesc (CV) și Cozmeni (HR) a fost închis în noaptea de 29 spre 30 iunie 2018 după ce pârâul Casin a inundat partea carosabilă în mai multe zone, atât în județul Covasna, cât și în județul Harghita.

Ca ruta ocolitoare autoritățile recomandă DN11B Târgu Secuiesc (CV) - DN11C Bixad (CV) - DN12 Cozmeni (HR) - DN11B Cătrușa (CV).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.