ACTUALITATE 10 aprilie 2018

FOTO Cuib de berze, cuprins de flăcări în localitatea covăsneană Ruseni

de Iulia Drăghici - Taraș | 643 vizualizări

Pompierii covăsneni au intervenit în alte 42 de misiuni în mini-vacanța de Paști

Un cuib de berze aflat pe un stâlp al reţelei electrice din localitatea Ruseni din Târgu Secuiesc a luat foc în acest sfârșit se săptămână. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil de la un scurtcircuit electric. Aceasta este doar una dintre cele 43 de misiuni la care au luat parte în perioada 6 – 9 aprilie pompierii covăsneni.

Printre misiunile din ultimele zile se găsesc atât incendii, cât și misiunile de acordarea de asistență medicală.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna au intervenit, în perioada 06 aprilie – 09 aprilie 2018, la 43 de misiuni.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe a intervenit, pe strada Narciselor din acelaşi municipiu, pentru a lichida un incendiu produs la un autoturism. Din fericire, intervenţia promptă a echipajului de pompieri a făcut ca flăcările să cuprindă doar elementele combustibile de la motor, fără a afecta întregul autovehicul. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric generat de un conductor electric defect.

Secţia de Pompieri Târgu Secuiesc a fost solicitată să intervină în această perioadă la două incendii produse în localităţile Ruseni şi Mărtineni.

În primul caz, pompierii au lichidat un incendiu produs la un cuib de barză aflat pe un stâlp al reţelei electrice. Incendiul provocat, cel mai probabil de la un scurtcircuit electric, s-a soldat doar cu pagube materiale.

În al doilea caz, militarii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la trei anexe gospodăreşti.

Flăcările au distrus trei șoproane din lemn pe suprfaţă aproximativ de 90 mp, circa 20 de baloţi de fân şi alte materiale depozitate în construcţiile afectate. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă utilizarea focului deschis în spații închise.

De asemenea, pompierii ce încadrează ambulanţele SMURD au acordat asistenţă medicală de urgenţă în 36 de cazuri”, un comunicat de presă al ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.